Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tri mesiace hlasovania dokázali, že sledujete slovenské seriály! Takto ste rozhodli...

Leto sa končí a spolu s ním aj tri veľké ankety, ktoré čitateľov sprevádzali posledné tri mesiace. Úloha bola jasná, ukázať slovenským televíziám vaše preferencie. A to sa podarilo.

29.08.2020 07:00
oteckovia, ministri, susedia, Foto:
Počas leta ste rozhodovali o sympatiách a antipatiách voči slovenským seriálom. A rozhodli ste!
debata

Úspešne sa uzavrel tretí ročník hľadania najlepšie a najhoršieho slovenského seriálu uplynulej sezóny. Avšak čitatelia rozhodli aj o víťaznom seriáli v rámci jarnej koronakrízy. Poďme si teda zrekapitulovať všetky výsledky.

Jún patril veľkej ankete, v ktorej sa hľadal víťaz v kategórii: Ktorý jarný slovenský seriál vám najviac chýbal počas koronakrízy? Tradične sa hlasovalo v štyroch kolách, v ktorých sa postupne oddelilo zrno od pliev a v ďalších kolách sa začali ukazovať reálne divácke preferencie. Nakoniec víťazom júnovej ankety sú markizácki Susedia. Tí vo finálovom kole získali až takmer 44% hlasov. Na druhom mieste skončilo Hniezdo z dielne RTVS a tretie miesto obsadil jojkársky Nový život.

Susedia vyhrali túto anketu, aj napriek tomu, že jarný štart 8. série im vôbec nevyšiel a prvé dve epizódy dosiahli najnižšiu sledovanosť vôbec. Následne sitkom Markíza stiahla z obrazoviek kvôli nastupujúcej pandémii. Znova by sa na obrazovky mali vrátiť počas tohtoročnej neskorej jesene.

Júl patril tretiemu ročníku hľadania najhoršieho slovenského seriálu sezóny. Ako to už býva zvykom, táto anketa je u čitateľov veľmi obľúbená a ostro sledovaná. Vyberalo sa z trinástich seriálov, ktoré sa odvysielali od septembra 2019 do júna 2020 s výnimkou dvoch jarných markizáckych noviniek – Pán profesor a Červené pásky, keďže pre pandémiu ich televízia stiahla po dvoch, respektíve troch epizódach. „Víťazom“ sa stali jojkárski Ministri s 51% hlasov. Na druhom mieste skončili Oteckovia, na treťom mieste Horná Dolná.

Posledný letný mesiac, august, bol v znamení veľkej ankety a tentokrát čitatelia hľadali svoj najlepší slovenský seriál. Titul najlepší slovenský seriál uplynulej sezóny získali Oteckovia s viac ako 57% hlasov. Je to paradoxné, keďže v júli takmer „vyhrali“ najhorší seriál. Druhý najlepší seriál si čitatelia Pravdy zvolili Susedov a tešiť sa môže aj RTVS. Jej Hniezdo získalo tretie miesto.

Všetkým víťazom a porazeným gratulujeme a tešíme sa na leto 2021, keď sa obľúbené veľké ankety vrátia so 4. sezónou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza