Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Po roku je späť! Markíza vracia do vysielania vlaňajší seriálový hit

Seriálové sestričky sa vracajú po ročnej pauze. Pre divákov je na Markíze pripravená už tretia séria a opäť desať epizód. Nemení sa ani vysielací slot, opäť im bude patriť utorkový večer.

01.09.2020 07:00
sestričky, seriál sestričky, Foto:
Markíza spúšťa vysielanie tretej série obľúbených Sestričiek.
debata

Lekárska dráma na Markíze sa vykryštalizovala ako najsledovanejší seriál minuloročnej jesene. Produkciu nezasiahla koronakríza, pretože Markíza nakrútila druhú a tretiu sériu spoločne a preto je nová sezóna už dlhodobo pripravená na odvysielanie.

Finálová epizóda druhej série v strategickej skupine 12 – 54 dorovnala svoj rekord s predchádzajúceho týždňa. Získala rekordnú 11.3% sledovanosť, nahor však šiel trhový podiel. Ten prekročil magickú tridsiatku, konkrétne sa zastavila na hranici 30.7%. Ide o najlepší výkon seriálu vôbec. Celkovo sa so Sestričkami rozlúčilo 542-tisíc divákov. Sledovanosť druhej série systematicky rástla. Kým prvá séria pravidelne prinášala Markíze nadpriemery a celkové publikum nekleslo pod 400-tisícovú hranicu, druhá séria na tom bola podstatne lepšie.

Hoci aj začiatok druhej série sa pohyboval na úrovni prvej série, od druhej polovice sezóny čísla išli rapídnejšie nahor. Rástol rating, trhový podiel aj celkový počet divákov. Celkovo druhá séria, ku koncu, bola sledovanejšia o 150-tisíc divákov. Ratingovo sa posledné epizódy držali vysoko nad desiatkou a posledná epizóda po prvýkrát preskočila aj 30% trhový podiel. Seriál tak vstupuje do tretej série mimoriadne silný a s veľkým potenciálom pre ďalší rast.

Tretia séria je o to viac fanúšikmi očakávaná vzhľadom na vybičované finálové zvraty, ktoré sa po roku rozlúsknu. Pribudne dokonca aj nová postava riaditeľa nemocnice a veľká skúška priateľstva čaká aj samotné štyri hlavné hrdinky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #koronavírus #televízny reštart