Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza šikovne vyriešila dilemu s novým seriálom! Maštalír sa naplno vracia

Dozvuky jarnej televíznej koronakrízy budú ešte doznievať aj počas budúceho roka, no tie najväčšie sa vyriešia počas nadchádzajúcej jesene. Televízie museli vymyslieť spôsob, ako vrátiť do programu relácie a seriály, ktoré na jar dostali nečakanú stopku. To je aj prípad Pán profesora, nového seriálu, ktorý mal by na jar jeden z programových pilierov Markízy.

27.08.2020 07:00
pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Seriál Pán profesor sa po nútenej pauze vracia na obrazovky Markízy.
debata

Nestalo sa! Avšak seriál má šancu naplno zabodovať počas tohtoročnej jesene, ktorá je symbolom televízneho reštartu po koronakríze. Hoci to tak pôvodne nevyzeralo, Pán profesor si nakoniec našiel svoje miesto v programovej štruktúre. Ešte počas leta sa mohlo zdať, že Markíza si ho podrží spolu s Červenými páskami v zálohe a ponúkne ich až budúcu jar. Nakoniec komediálny seriál s Tomášom Maštalírom sa stáva pilierom pondelkového slotu, ktorý kedysi patril Susedom.

Pán profesor sa bude dokonca vysielať v hlavnom vysielacom čase. Počas jari mu krátko patril druhý slot. Avšak aj v ňom dosiahol lepšie výsledky ako Susedia. Po ich expresnom stiahnutí z programu a slabých výsledkoch sa tretia časť Pán profesora dostala do slotu o 20:30 a zlomila vtedajšie rekordy. Ukázalo sa, že divákom sa nový, moderný seriál zapáčil. A tak dostal druhú šancu zažiariť už v nasledujúcich týždňoch.

Televízia zároveň vyriešila dilemu s už odvysielanými epizódami. Pred úplným vypuknutím koronakrízy sa stihli odvysielať tri epizódy z desiatich. Následne Markíza prešla do extrémneho šetriaceho módu a nasadila do vysielania len reprízy starých formátov a výrazne posilnila spravodajstvo. Čo v danej chvíli bolo žiaduce a pochopiteľné. Všetko sa vracia do normálu a nová televízna sezóna, ktorá odštartuje už za niekoľko dní bude v znamení premiér a štandardného programu.

Ako to teda bude? Pán profesor sa začne znova vysielať od začiatku. Diváci si najprv pripomenú už odvysielané prvé tri časti, následne na ne nadviažu už premiérové epizódy prvej série. Je to netradičná situácia, ktorá nemá doteraz obdobu, keď televíznu sezónu začne Markíza najprv reprízami.

Pán profesor opäť štartuje na Markíze od pondelka, 31. augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #Pán profesor #televízny reštart