Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Maštalír má v Markíze miesto isté! Pán profesor má potvrdenú ďalšiu sezónu

Tomáš Maštalír dlhodobo patrí medzi najobsadzovanejších hercov u nás a pravidelne sa objavuje v seriálových projektoch komerčných televízií, ktoré sa oňho pravidelne bijú. Po dlhom období pôsobenia v Jojke sa teraz sústredil na seriál Pán profesor z dielne Markízy. A to nie je všetko. Počas leta navyše nakrúca nový slovenský film Známi neznámi.

16.11.2020 07:00
pán profesor, seriál pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Pán profesor sa vráti s 1. sériou na jeseň, pričom sa nakrúca už aj dvojka.
debata

Televízia Markíza túto jar chcela poňať naozaj veľkolepo. Popri ťažiskovej Superstar sa chystala spraviť najväčšie rozšírenie svojej seriálovej ponuky o licencované a moderne spracované seriály. Na obrazovky sa začiatkom marca dostali novinky Pán profesor a Červené pásky. Prišla však koronakríza a plány Markízy sa v okamihu rozplynuli. Červené pásky dostali stopku po dvoch epizódach, Pán profesor „stihol až“ tri epizódy.

Ešte počas neskorej jari a začiatku leta, keď sa pomaly, ale iste začala odkrývať skladba jesenných programov, Pán profesor nemal návrat vôbec istý. Skôr to vyzeralo tak, že televízia s návratom noviniek počká až do budúcoročnej jari a potom reštartuje ich vysielanie. No minimálne Červené pásky tento scenár čaká, Pán profesor sa však vráti už na jeseň. Získal pondelkový slot, kde sa pôvodne vysielali Susedia. Tí by sa mali vrátiť počas neskorej jesene.

„Môžeme potvrdiť, že divácky úspešne prijatý seriál Pán profesor sa vráti na obrazovky TV Markíza už od septembra, pričom aktuálne prebieha nakrúcanie jeho 2. série,“ povedal pre Pravdu PR manažér Markízy Lukáš Kočišek. Tomáš Maštalír má teda najbližšiu budúcnosť v Markíze istú.

Navyše stihol nakrútiť aj nový film. Novinka je adaptáciou svetoznámej predlohy Úplní cudzinci (Perfetti sconosciuti) režiséra Paola Genovesa, ktorá má najviac lokálnych remakov v histórii kinematografie a je zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov. Film získal aj niekoľko prestížnych filmových ocenení, ako Najlepší scenár pre medzinárodný hraný film na filmovom festivale Tribeca 2016 či David di Donatello Awards za Najlepší film a Najlepší scenár.

Za realizáciou projektu stoja skúsení tvorcovia. Scenár komédie má v rukách Petr Jarchovský, český scenárista filmov Pelíšky, Želary, Občiansky preukaz a Učiteľka. Producentsky ho zastrešuje Wanda Adamík Hrycová, koproducentmi sú Petra Polnišová a Juraj Brocko. Režisérkou filmu je Zuzana Marianková. Tvorivý tím filmu ďalej tvoria Peter Bencsík (kamera), Viera Dandová (výprava) Alexandra Grusková (kostýmy) a Matej Beneš (strih).

V hlavných úlohách sa predstavia Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Sväťo Malachovský, z českých hercov Klára Issová, Martin Hofmann a Anna Kadeřávková. Pôvodne si mal vo filme zahrať aj Vojta Kotek. Vzhľadom na to, že momentálne leží v nemocnici po dopravnej dohode, tvorcovia si museli za neho na poslednú chvíľu nájsť primeranú náhradu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Tomáš Maštalír #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #seriál Pán profesor #leto 2020