Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza vyrukovala s prekvapujúcim návratom! Na jeseň uvidíte toto...

Jesenný program Markízy, ktorá takisto plánuje veľký reštart vysielania po koronakríze, podľa prvých zverejnených informácií prinesie obrovské prekvapenia. Mnohé programy, ktoré by sa dali očakávať, že sa vrátia v zozname nefigurujú, naopak tie, ktoré by možno zniesli odklad, tak v ňom sú.

30.06.2020 07:00
seriál sestričky, sestričky, sestričky 2, Foto:
Televízia Markíza vracia do vysielania minuloročný hit Sestričky, v septembri sa predstaví tretia séria.
debata (7)

To je aj prípad megaúspešných Sestričiek. Tie medzi prvými Markíza avizuje, že ich na jeseň uvidia, predvedú sa v premiérovej tretej sérii. Tá vznikala ešte v roku 2019, keď sa nakrúcala spolu s druhou sériou. Televízia si tak zabezpečila rovno dvadsať epizód. Ak by nebolo pandémie, tak by tretia séria Sestričiek mala väčšie opodstatnenie a logiku.

„Štarty jesenných programov sú podmienené aktuálnou situáciou v krajine v súvislosti s koronakrízou. Ak sa všetky podmienky splnia, tak budeme môcť v jesennej sezóne potvrdiť návrat tretej série úspešného seriálu Sestričky,“ oznámila televízia na prelome mája a júna.

Avšak v prvotnom zozname zverejnených programov nefigurujú jarné seriálové novinky, tie sťahovali z vysielania po dvoch, respektíve troch odvysielaných epizódach. Väčšiu logiku by preto malo, ak by Markíza chcela divákom ponúknuť Červené pásky a Pána profesora na jeseň, aby zistila, akú sledovanosť dokážu vykreovať. Predpripravené Sestričky by preto zniesli odklad na jar 2021. Nateraz to vyzerá tak, že na svoje opätovné uvedenie si budú musieť nové seriály počkať do budúcoročnej jari a televízia vyskúša ich veľkolepú druhú premiéru s ročným odkladom.

Oficiálne promo fotografie - Sestričky 2 Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Druhá séria hitu Sestričky.

Avšak Markíza zrejme nechce riskovať experimenty so sledovanosťou a preto uprednostnila Sestričky, ktoré sú zárukou vysokonadprie­mernej, až rekordnej sledovanosti. Počas druhej série, ktorú uviedla počas minuloročnej jesene seriál dokázal počas desiatich týždňov vysielania nabrať až 150-tisíc nových divákov a stal sa absolútnym prekvapením záveru roka. Kým na začiatku sa zdalo, že sledovanosť sa bude vyvíjať v zabehnutých koľajach okolo 400-tisícového publika, moderne spracovaná lekárska dráma postupne prekvapila.

Vo svojom utorkovom slote nemala konkurenciu a hravo si poradila aj s treťou sériou jojkárskeho Za sklom. Predsalen, keď sa spustí reštart, bude to presne šesť mesiacov od doby, keď sa začala koronakríza a improvizované televízne vysielanie a všetky televízie nedosahovali sledovanosť, na akú boli zvyknuté. Odhliadnuc od spravodajstva.

Markíza bude raziť cestu istoty a na rozbeh vypustí formáty, pri ktorých má istotu, že jej pri jej zotavovaní prinesú stabilnú sledovanosť a to novinky nemusia. Hoci, keď sa na jar objavili vo vysielaní, obe mali nadpriemernú odozvu. Nič však nie je uzavreté a konečná vysielacia štruktúra Markízy môže priniesť ďalšie posuny, presuny a zmeny. Pre divákov je najviac dôležité, že ich čakajú len premiéry a niekoľkomesačná šnúra repríz sa po lete skončí.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #koronavírus #koronakríza