Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka opäť nakrúca nový bombastický seriál! Oplatí sa prečkať postkoronové suchoty

Všetko už šliape ako švajčiarske hodinky a kamery sa naplno rozbehli. Hoci to tak na obrazovkách ešte nevyzerá, tak televízie už naplno nakrúcajú, aby divákom vynahradili polročné suchoty spôsobené pandémiou koronavírusu. Našinci sa už od septembra môžu tešiť na obrovský reštart vysielania a všetky televízie sa budú snažiť dohnať resty z jari a k tomu pridajú aj pôvodne plánované jesenné projekty.

12.06.2020 07:00
seriál ultimátum, ultimátum, ján koleník, koleník, Foto:
Obľúbený herec Ján Koleník by sa mal objaviť v úplne novej hereckej polohe.
debata (10)

V ateliéroch sa to len tak hemží a výnimkou nie je ani produkcia vysokorozpočtovej minisérie Ultimátum, ktorá vzniká v koprodukcii Jojky a Českej televízie. Pandémia zastihla štáb tesne po prvej klapke. Na jar sa nakrúcalo len desať dní, kým prišiel celoplošný zákaz a riadená karanténa. Avšak už koncom mája, keď Úrad verejného zdravotníctva SR vydal pokyny pre pokračovanie nakrúcania, bolo jasné, že televízie rýchlosťou blesku sa budú snažiť splniť stanovené podmienky a vrátiť hercov na pľac.

Pokyny, na základe ktorej sú udelené výnimky hovoria jasnou rečou. Všetci musia byť testovaní na Covid-19, meria sa teplota, medzi umelcami a ďalšími osobami prítomnými na mieste umeleckej činnosti musí byť odstup aspoň dva metre. Avšak odstup nie je potrebné dodržať medzi umelcami navzájom. Počas umeleckej činnosti musí byť zabezpečená dezinfekcia rúk pre umelcov a ďalšie osoby prítomné na mieste umeleckej činnosti. Toto miesto je potrebné pravidelne dezinfikovať. Ak ide o interiér, musí byť aj pravidelne vetrané. Herci nemusia nosiť rúška počas ostrých záberov.

Tieto usmernenia dovolili Jojke, aby reštartovala nakrúcania ambicióznej seriálovej novinky ešte začiatkom mesiaca ako medzi prvými. V polovici júna by sa mali do ateliérov vrátiť aj hrdinovia zo seriálu Nový život a začať nakrúcať druhú sériu, ktorá sa mala na obrazovkách objaviť už túto jar.

Ultimátum je 8-dielnou minisériou s uzavretým príbehom, ktorej dej predstaví unikátny hybrid rukojemníckej drámy, lekárskeho procedurálu a politického trileru s prepojením na špičky diplomacie, vysoký biznis a pohľad dovnútra politiky nielen na Slovensku. Aktuálne sa nakrúcajú scény v ateliéroch na Kolibe, na jeseň filmári spracujú exteriérové scény. Potrebujú sychravé, temnejšie počasie na dotvorenie atmosféry.

Na pľaci sa postupne objavujú všetky hlavné postavy ako Ján Koleník, Diana Mórová, Peter Kočiš, Sväťo Malachovský, Ester Geislerová, Dušan Cinkota, Zuzana Konečná, Kamil Kollárik. Práve pre Cinkotu je to už tretia seriálová úloha v krátkom čase. Účinkuje v markizáckych Červených páskach, ktorých vysielanie je dočasne pozastavené. Čoskoro by sa mal objaviť v jednej z hlavných úloh najdrahšieho slovenského seriálu Slovania a k tomu sa pridáva úloha v Ultimátu.

Prvé zábery zo seriálu Ultimátum Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jednou z hlavných hviezd novej minisérie je Ján...

O čom bude Ultimátum?

V hlavnom meste je sychravý jesenný deň. O pár hodín vypukne summit predstaviteľov V4, ktorého témou je posilnenie spolupráce armád regiónu. Bratislava sa na niekoľko dní stane pupkom sveta Policajný vyjednávač Daniel (Ján Koleník), trpiaci spánkovou depriváciou po náročnej niekoľkodňovej šichte, ktorá ho takmer stála zdravý rozum a kariéru, sa konečne vracia domov.

Namiesto odpočinku ho však čakajú ešte vyčerpávajúcejšie turbulencie. Všetko spustí nevinný telefonát s tehotnou manželkou Lenkou (Ester Geislerová). Rutinná návšteva nemocnice sa zmení na nečakanú rukojemnícku drámu.

Bývalý vojenský expert na výbušniny Korňan odrezal od sveta celé krídlo kardiochirurgie. Rukojemníkom nie je žiadny náhodný civilista, ale samotný minister obrany (Sväťo Malachovský), ktorý má počas summitu podpísať strategické dokumenty na nákup leteckej techniky.

Korňanov spontánny plán bol jednoduchý. Uniesol ministra a vyhrážkami a mučením ho chcel prinútiť povedať pravdu o vyšetrovaní pádu vojenského lietadla, ktoré pilotoval Korňanov syn. Lenže jednoduchý plán sa skomplikoval v okamihu, keď minister počas „vypočúvania“ skolaboval. Pre Korňana má Podhradský cenu iba živý, preto ho expresne dopravil do nemocnice, v ktorej sa v rovnakom čase nachádza aj Danielova žena. Daniel, ktorý sa na mieste objavil v podstate náhodou a mimo pracovného plánu, sa rýchlo stáva jedinou spojkou s únoscom.

Situácia nie je štandardná z viacerých dôvodov – jedným sú osobné emócie, ktoré Danielom lomcujú, keďže ide o život jeho tehotnej ženy, ďalším zistenie, že nik z nadriadených nemá záujem, aby minister prežil. V takejto situácii je perspektíva jeho ženy a nenarodeného dieťaťa veľmi neistá. Prežiť nasledujúcich osem hodín nebude pre nikoho zo zúčastnených jednoduché.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Ján Koleník #oseriáloch #koronavírus #koronakríza #seriál Ultimátum