Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Studená sprcha pre nový markizácky seriál! Hrozí mu ešte dlhšia stopka?

Jeseň v televíziách môže priniesť viaceré nečakané a nepríjemné zvraty! Jedným z nich je aj možný (ne)návrat nových markizáckych seriálov, ktoré štartovali v marci tohto roka s veľkou promo podporou. Pre Markízu to bolo zdrvujúce, keď Pán profesora, ale aj Červené pásky musela expresne stiahnuť z obrazoviek kvôli pandémii.

16.06.2020 07:00
červené pásky, Adam Trcka, Eva Opáleková, Adam... Foto:
Červené pásky nemajú - nateraz - potvrdený návrat na obrazovky. Možnosti sú stále otvorené.
debata (1)

Práve oba jarné highlighty mali výrazne osviežiť markizácku seriálovú ponuku, televízie zainvestovala do kúpy licencii a štábov a v prípade Červených pások aj do úplne nového hereckého obsadenia a mladých talentov. Lenže ekonomické dopady pandémie mali za následok, že začiatkom marca sa expresne zmenila televízna ponuka a do popredia sa dostalo spravodajstvo a koronašpeciály. Všetko ostatné išlo bokom. Z Červených pások sa stihli odvysielať iba dve epizódy z desiatich, tretia sa sťahovala z programu len niekoľko hodín pred samotným vysielaním.

Červené pásky mali premiéru začiatkom marca, po dvoch epizódach ich televízia pre koronakrízu musela stiahnuť.

„Našou súčasnou prioritou je spravodajské pokrytie krízy: Naši novinári divákov a internetových používateľov neustále informujú o všetkých aktuálnych udalostiach – nielen v rámci našich spravodajských a publicistických programov a na webových stránkach, ale aj prostredníctvom mimoriadnych spravodajských relácií v hlavnom vysielacom čase s hosťami, živými vstupmi a rozhovormi. Dúfame, že sa už čoskoro budeme môcť vrátiť k stabilnejšej programovej štruktúre a opäť začať vysielať všetky obľúbené programy, ako aj obnoviť pozastavené produkcie,“ povedal pred troma mesiacmi Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Nikto nečakal, že trápenie s koronavírusom budú trvať až tri mesiace a dozvuky budú všadeprítomné ešte pomerne dlho. Televízie však v júni začali znova nakrúcať a začal sa kreovať reštart televízneho vysielania, na ktorý si diváci budú musieť počkať do jesene.

Prirodzene by sa dalo očakávať, že Markíza bude avizovať medzi prvými formátmi tie, ktoré sú už nakrútené a pred krízou sa aj rozbehli. Navyše Červené pásky si stihli vybudovať veľkú divácku základňu a sledovanosť bola vysoko nadpriemerná. Stačili iba dve epizódy, aby seriál presvedčil televíziu, že má v stajni nový hit.

O to väčšie prekvapenie nastalo, keď televízia začala oficiálne hovoriť o plánoch na jeseň. Červené pásky v zozname návratilcov nateraz nie sú, hoci by sa čakalo, že ich televízie bude chcieť reštartovať a udržať ich v pamäti divákov, aby si zabezpečila stále nadpriemernú sledovanosť a tým aj dlhodobejšiu budúcnosť pre potenciálne ďalšie série. Pri nových seriáloch je to na ostrie noža, riskovať, že budú dlhodobo mimo pozornosti divákov. Markíza si koleduje o problém.

„K prerušeného seriálu Červené pásky, sa zatiaľ nevieme vyjadriť,“ povedala televízie na margo otázky, kedy sa dojemná lekárska dráma vráti k divákom, ktorí mesiace burcujú na sociálnych sieťach. Nič však nie je stratené. Televízna štruktúra sa stále kreuje a situácia sa môže zmeniť. Najbližšie týždne preto môžu priniesť viaceré zmeny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #seriál Červené pásky #koronakríza