Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia majú ďalší osud spečatený! Kedy sa vráti váš obľúbený seriál?

Televízia Markíza postupne, avšak veľmi opatrne, odhaľuje, ako by mohol vyzerať reštart jej vysielania po koronakríze. Neistota je všadeprítomná.

28.05.2020 07:00
oteckovia, Foto:
Oteckovia sa čoskoro vrátia na obrazovky Markízy!
debata (1)

Bola to práve Markíza, ktorá začiatkom marca nekompromisne stopla programy z celej jarnej sezóny. Z ekonomických dôvodov nemohla odvysielať atraktívne premiéry, nové epizódy zabehnutých seriálov, ale aj dva úplne nové seriály. Priestor dostali reprízy a koronašpeciály a rozšírené spravodajstvo. Z premiér zostala vo vysielaní len federálna Superstar.

Na koronakrízu doplatili aj obľúbení Oteckovia, ktorí vo vysielaní „prežili“ do začiatku apríla. Nepomohlo ani výrazné zredukovanie vysielaných epizód. Najprv sa škrtla piatková epizóda, neskôr aj štvrtková. Avšak aj oklieštené vysiela trikrát do týždňa nezachránilo Oteckov. Prvého apríla sa odvysielala posledná predtočená epizóda, s poradovým číslom 412. Obľúbený podvečerný seriál, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou slovenských domácnosti nahradili reprízy Rodinných prípadov.

Nútená a nechcená rozlúčka s Oteckami je pre televíziu o to bolestnejšia, že sa musela rozlúčiť s nadpriemernou sledovanosťou s podvečernom slote, ktorý už niekoľko rokov neotrasiteľne ovláda. Publikom pohybujúce sa veľkosťou medzi pravidelne medzi 450 – 500-tisícmi je obrovská strata. Konkurencia má jednoducho smolu. Aj posledné epizódy vysielané na prelome marca a apríla len potvrdili, že piata séria bola vo vynikajúcej kondícii.

Napríklad časť vysielaná v pondelok 30. marca v komerčnej cieľovke 12 – 54 dosiahla až 10% sledovanosť s trhovým podielom 31,2%. Celkovo ju pozeralo až 497-tisíc divákov. O deň neskôr, teda predposledná časť zaujala v tej istej cieľovej skupine až 9,6% sledovanosťou a 30,5% trhovým podielom. Pri obrazovkách sedelo 494-tisíc Slovákov.

V stredu 1. apríla, teda počas rozlúčkového podvečera sedelo pri obrazovkách 431-tisíc divákov, v komerčnej cieľovke to znamenalo 8,7% sledovanosť s 30,1% trhovým podielom.

Markíza, ale aj diváci netrpezlivo čakali na moment, keď bude možné znova nakrúcať, bez väčších obmedzení. Ten moment sa nezadržateľne blíži a televízia začne nakrúcať už v priebehu júna.

„Okrem všeobecne platných pravidiel Markíza prijala aj vlastné prísne hygienické pravidlá s detailnými bezpečnostnými opatreniami. Ak sa všetky podmienky splnia, tak budeme môcť v jesennej sezóne potvrdiť návrat aj denného seriálu Oteckovia,“ hovorí Markíza v oficiálnom vysielaní. Výsledok však diváci uvidia až na jeseň, keďže v lete štandardne sa nevysielajú premiéry.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #koronavírus