Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takto sa po korone zmenili seriáloví Oteckovia! Blíži sa reštart nakrúcania?

Svitá na lepšie časy? Vyzerá to tak, že čoskoro by sa mohli aj na Slovensku po vynútenej "koronaprestávke" opäť rozbehnúť kamery! Práve v stredu sa výrazne uvoľnia bezpečnostné opatrenia nariadené vládou a život sa začne ráznejšie vracať do normálu.

06.05.2020 07:00
oteckovia, kobielsky, Foto:
Svitá nádej, že by sa mohlo veľmi skoro znova rozbehnúť nakrúcanie nielen Oteckov.
debata

Na tento moment netrpezlivo čakajú aj slovenské televízie, ktoré od marca bezpodmienečne stopli svoje produkcie a postupne takisto museli ukončiť premiérové vysielanie svojich programov. Najradikálnejšie ku koronakríze pristúpila televízia Markíza, ktorá v priebehu pár dní odstavila celú jarnú vysielaciu štruktúru a nahradila ju reprízami starých formátov, posilnením spravodajstvom.

O čo všetko diváci prišili? Hneď o dva jarné nové seriály – Červené pásky a Pán profesor, premiérové časti zábavnej šou 2 na 1, nové série Susedov, Hornej Dolnej, ale najmä o podvečerných Oteckov, ktorí nemajú vo svojom slote konkurenciu. Nepomohli ani výrazné škrty vo vysielaní, na prelome marca a apríla sa televízii minuli predpripravené epizódy a museli ísť s kola von.

Povinná izolácia v priebehu niekoľkých týždňov sa odrazila aj na výzore seriálových Oteckov, niektorí sa očividne opustili, niektorí očividne zúfalo potrebujú sa dať ostrihať. To len ukazuje fakt, že aj herci sú len ľudia a znášali presne tie isté strasti ako všetci naokolo.

Dobrou správou sa javí uvoľňovanie protiepidemio­logických opatrení a najmä možnosť opätovne sa vrátiť na pľac, samozrejme za cenu prísnych hygienických opatrení. Čo to naznačil herec Vlado Kobielsky na svojom Instagrame v príspevku, v ktorom píše, že v Čechách je už povolené nakrúcanie bez rúšok a čoskoro by sa tak malo stať aj u nás. To je jasný povel na to, aby televízie expresne spustili produkciu.

Otázne však je, či diváci uvidia výsledok ešte pred letom alebo si Markíza podrží premiéry až do novej televíznej sezóny štartujúcej na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #koronavírus #koronakríza