Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vojna medzi Markízou a Jojkou sa neuskutočnila! Jenny ukončila víťazné ťaženie

Presne pred týždňom sa s divákmi rozlúčil seriál Jenny, prostredníctvom ktorého Jojka ukázala unikátnym spôsobom život za múrmi onkológie. Pritom ešte začiatkom jari, že divákov čaká boj medzi televíziami, ktorý v našich končinách nemal obdobu. Pandémia však rozdrvila všetky plány a atraktívny súboj sa neuskutočnil.

20.05.2020 07:00
jenny, seriál jenny, Foto:
Jenny bol jeden z mála seriálov, ktoré sa na jar vysielal v premiére.
debata

Keby neprišla pandémia, tak by Slováci sledovali markizácke Červené pásky, ale aj jojkársku Jenny a mohli by porovnávať kvalitu oboch. Markíza svoj seriál stiahla po dvoch častiach a stále nie je známy dátum reštartu. S pribúdajúcimi týždňami šanca je čoraz menšia, že ho uvidia v najbližšom období. Reálnejšia je jeseň. Jojka však zvolila inú stratégiu a aj napriek výrazným škrtom vo vysielaní svoju jarnú novinku vo vysielaní ponechala a vyplatilo sa jej to.

Tvorcovia Jenny ukázali počas desiatich týždňov unikátny pohľad do sveta rakoviny. Príbeh si prešiel všetkými štádiami, ale ukázal aj život po. Ako sa jednotlivec snaží vyrovnať sám so sebou, s okolím, vnímaním sveta. Choroba všetko zmení.

Posledná epizóda bola plná emócií, ale aj očakávaní! Diváci netrpezlivo čakali, ako to celé dopadne. Získa Jenny späť zdravie? Vydrží jej láska s Oliverom? Vyhrá jej skupina tanečnú súťaž? Dostane seriál vôbec adekvátnu bodku alebo sa vytvorí priestor na možné pokračovanie?

Nakoniec sa ukázalo, že Jojka má rada happyendy! Jenny pri kľúčovej kontrole zistila, že má veľmi dobré výsledky a možno ju považovať za zdravú. Jej boj však nekončí. Čakajú ju pravidelné kontroly. Teraz sa už mohla naplno vrátiť k svojmu životu a nadviazať nato, čo leukémia prerušila. Lenže zlá reakcia na poslednú dávku chemoterapie ju rýchlo vrátila na zem a znova sa ocitla v nemocnici.

Navyše správa, že Oliver nepríde na finále tanečnej súťaže a odchádza do Ameriky na špeciálnu liečbu, ktorá by mu zachránila život, Jenny zrazila na kolená a odmietala zúčastniť sa súťaže. Lenže Oliverova mama presunula letenky a tak mladá láska mohla zažiť epický moment. Skupina vyhrala, Jenny sa musela na nejaký čas s Oliverom rozlúčiť. Obaja veria, že ich láska vydrží aj týždne odlúčenia a najmä, že Oliver vyhrá svoj boj. Milan konečne prelomil ľady medzi ním a a Laurou. Posledné scény seriálu priniesli dôležité posolstvo, treba vždy bojovať a najmä rozhodnúť sa žiť! Za každých okolností!

Jenny si počas týždňov vysielania veľkú fanúšikovskú základňu a samotné finále ocenili diváci pozitívnymi reakciami! Diváci ocenili uzavretý dej, autentický pohľad na priebeh choroby a najmä visí otázka vo vzduchu, či bude seriál pokračovať. Nateraz to nie je jasné, vzhľadom na fakt, že tvorcovia príbeh dostatočne uzavreli.

Seriál Jenny Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Barbora Očenášová v seriáli Jenny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Jenny #koronavírus #koronakríza