Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mrzí nás to, nemáme dobré správy! Koronavírus zničil ďalší slovenský seriál

Už viac ako mesiac na Slovensku trvajú prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia s cieľom zamedziť šíreniu koronavírusu, ktoré ochromili aj televízie a ich štandardné fungovanie. Ešte pred časom nejeden optimista tvrdil, že tvrdé opatrenia budú trvať iba niekoľko týždňov a situácia sa vráti do normálu.

14.04.2020 07:00
alexander bárta, helena krajčiová, milo kráľ,... Foto:
Alexander Bárta, Helena Krajčiová a Milo Kráľ v seriáli Nový život.
debata (4)

Zrejme medzi týchto optimistov patrila aj Jojka. Avšak aktuálna situácia stále nedovoľuje vrátiť sa k bežnému životu a fungovaniu a reštartovania chodu fungovania produkcií, na ktorých je závislá každá televízia.

Narozdiel od Markízy, Jojka hľadá cesty, ako vrátiť na obrazovky v nejakej forme zopár relácií. Bez divákov a s obmedzeným štábom sa nakrúca obľúbená glosátorska talk-šou Sedem, ktorá sa snaží vniesť aspoň trochu humoru do tejto, pre každého, ťažkej situácie. To isté platí aj pre Inkognito, kde padlo rozhodnutie nakrúcať premiérové epizódy za prísnych opatrení.

Čo sa týka seriálovej produkcie, situácia je diametrálne odlišná a najmä absolútne nepriaznivá. Aktuálne sa vysiela v premiére Jenny, keďže produkcia sa stihla ešte pred vypuknutím pandémie a tak nebolo nutné prijímať operatívne škrty.

Horšie je na tom Nový život, ktorý si od januára získal obrovskú priazeň divákov a patrí medzi najúspešnejšie projekty Jojky za posledné roky. Slováci zas a znova potvrdili, že majú radi dlhodobé seriály, navyše sa nadpriemernú sledovanosť darí udržovať v hlavnom vysielacom čase, čo len málokto pred štartom očakával. Trend na televíznom trhu hovoril jasne, že denné seriály sa nasadzujú do podvečerného slotu, podobne ako Oteckovia. Nový život s výrazným diváckym ohlasom toto poprel.

Seriál Nový život Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta...

Sledovanosť, ktorá sa neochvejne pohybuje medzi 400 – 500 tisícmi divákov je znakom, že Jojka môže byť spokojná. Aktuálna koronakríza zasiahla aj obľúbený rodinný seriál. Jojka musela v marci prísť s ráznym škrtaním počtu vysielaných epizód. Štandardne sa vysielali od utorka do štvrtka. Aby sa ušetrilo, čo najviac predpripravených epizód, vysielanie sa obmedzilo len na stredy. Tým sa zabezpečili premiéry ešte na niekoľko týždňov.

Teraz je tomu však koniec. Tým, že nakrúcanie je stále pozastavené a obnovenie je v nedohľadne, Nový život sa na obrazovkách Jojky skončí.

„Finálnu 40. epizódu seriálu Nový život odvysielame v stredu 22.apríla. Scenáristický tím pod vedením Danice Hričovej a Petra Kolečka aktuálne pripravuje nové časti, ktoré začneme nakrúcať hneď, ako nám to situácia dovolí. V programovom slote ho nahradí pôvodný rodinný seriál televízie Joj – Hotel,“ povedala pre Pravdu PR manažérka Katarína Nosková.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nový život #koronavírus