Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hniezdo na RTVS povedalo posledný príbeh! Sledovanosť bola ohromná

Najväčší seriálový hit v novodobej histórii RTVS sa skončil počas uplynulej nedele veľkolepým finále. Dvanásta epizóda uzavrela príbeh ústredných troch dvojíc.

09.04.2020 07:00
hniezdo, seriál hniezdo, Foto:
Hniezdo sa rozlúčilo s divákmi s obrovským rekordom.
debata

Tvorcovia a televízia už prijali záväzné rozhodnutie o možnej druhej série. Režisér Braňo Mišík to povedal jasne.

Hniezdo pokračovať nebude. Tí, ktorí čakali opačnú odpoveď, si musia nechať zájsť chuť. „Ten seriál je moje dieťa, pretože som ho nielen režíroval, ale prišiel som aj s námetom. Príbehy postáv sú čiastočne založené aj na mojich vlastných skúsenostiach. Preto mám k Hniezdu výnimočný vzťah," povedal režisér.

Na priamu otázku o možnom pokračovaní prišla jednoznačná odpoveď. „Nie, a to som povedal hneď na začiatku. Dobré knihy, dobré filmy nemajú mať pokračovanie. Majú byť uzatvorené tak, ako má byť uzatvorená istá etapa v živote," uzavrel Mišík.

Hniezdo si od januára získalo srdcia státisícov divákov a rozhodnutie o nepokračovaní v tomto megaúspešnom projekte jednoducho museli prijať ako fakt. Avšak finále seriálu im to naplno vynahradilo. Uzavreli sa všetky dejové línie s dostatočnou bodkou a druhá séria tak nie je nutná.

RTVS s Hniezdom naplno zabodovala aj v rebríčkoch sledovanosti. Jednoznačne išlo o najsledovanejší seriál Slovenska tohto roka. V cieľovej skupine 12+ táto dráma nemala konkurenciu a čo do počtu divákov prekonala aj Superstar na Markíze, V siedmom nebi na Jojke.

Dvanásta časť prekonala aj svoje doterajšie rekordy a výkon prekonal aj novú pomyselnú métu. Celkovo si ju pozrelo až 643-tisíc divákov. Oproti predposlednej časti narástol počet divákov o 67-tisíc divákov. Nestáva sa často, že RTVS zamieša kartami aj v komerčnej cieľovke 12 – 54, v ktorej skôr súperí Markíza s Jojkou. Hniezdo v nej dosiahlo neuveriteľnú 9,7% sledovanosť s trhovým podielom 20,4 percenta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #oseriáloch #seriál Hniezdo