Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší hit RTVS smeruje k svojmu koncu! Skôr, ako sa pôvodne čakalo

Už túto nedeľu sa diváci budú musieť rozlúčiť so seriálom Hniezdo, Jednotka uvedie finálnu, dvanástu epizódu svojho obrovského hitu. Pôvodne sa predpokladalo, že to bude neskôr, keďže RTVS mala v pláne Hniezdo prerušiť.

31.03.2020 07:00
hniezdo, seriál hniezdo, andrea karnasová, Foto:
Megahit Hniezdo smeruje do svojho finále!
debata (4)

Nakoniec od svojho úmyslu upustila. Diváci sa museli zmieriť len s jednou vysielacou pauzou a vo februári, keď priestor dostal priamy prenos zo slávnostného odovzdávania cien Krištáľové krídlo. V pláne bola aj pauza pre oslavu storočnice Slovenského národného divadla. Nakoniec sa programy vymenili a vysielalo sa aj Hniezdo.

Vysielanie neovplyvnila ani súčasná televízne kríza spojená s koronavírusom. RTVS nie je závislá od predaja reklamy, ako komerčné stanice, preto ponechala vo vysielaní aj Hniezdo. Navyše seriál je už istý čas natočený. Telerozhlas pozastavil vysielanie napríklad svojej ťažiskovej šou Zem spieva, Dámskeho magazínu, nenakrúcajú sa nové časti obľúbených relácií, nevyrába sa ani dabing.

Na neurčito sa odložil tradičný galavečer odovzdávania cien OTO.

Obmedzený počet epizód je teda neúprosný, finále seriálu diváci uvidia už v nedeľu 5. apríla. Hniezdo štartovalo s 470-tisícmi divákov, už vtedy to bol najlepší štart spomedzi všetkých pôvodných seriálov, ktoré vyrába od roku 2014. Druhá epizóda sa zastavila tesne pod pol miliónovou hranicou. Pozrelo si ju 493-tisíc Slovákov, čo predstavovalo nárast oproti prvej časti o 23-tisíc divákov.

Definitívny zlom priniesla tretia epizóda, ktorá priniesla RTVS nový rekord. Vtedajšiu epizódu videlo 557-tisíc divákov a získala titul najsledovanejší slovenský seriál. Odvtedy sa výkon Hniezda drží nad 500-tisícovou diváckou základňou.

RTVS má na konte najsledovanejší seriál v tomto roku, k celkovému publiku sa nepriblížili ani seriály komerčných staníc, ktoré sa pohybujú medzi 400 – 500-tisícmi divákov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #seriál Hniezdo