Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Radikálna zmena kvôli koronavírusu! Na neurčito končia markizácke Červené pásky

Televízia Markíza je prinútená robiť operatívne a nepríjemné zmeny v programe iba pár hodín pred vysielaním daných relácií. Situácia okolo koronavírusu značne mení správanie televízií, ktoré sa ocitli vo veľmi ťažkej situácii.

17.03.2020 11:36
červené pásky, Foto:
Diváci sa musia zmieriť s tým, že škrty v programe kvôli koronavírusu sa nevyhli ani Červeným páskam.
debata (1)

Najnovšia nepríjemná informácia zasiahla veľkú divácku základňu nového seriálu Červené pásky. Na utorok večer bola naplánovaná tretia epizóda, ktorú televízia ešte včera večer intenzívne promovala aj vo svojom vysielaní. V utorok ráno však prišla rázna zmena.

Červené pásky dostávajú stopku a najnovšia epizóda vypadáva z programu. Markíza potvrdila, že seriál dostáva pauzu na neurčito. V utorkovom prime-time v nasledujúcich týždňoch diváci uvidia reprízu 1. série úspešného seriálu Sestričky.

Škrty vo vysielaní čakajú aj Oteckov! Viac v článku: Ďalšia televízna obeť koronavírusu je známa! Oteckov čakajú poriadne škrty

Pôvodne sa predpokladalo, že obe jarné novinky, teda aj Pán profesor vo vysielacej štruktúre zotrvajú, keďže ich produkcia sa stihla ukončiť ešte pred vypuknutím pandémie. Navyše by to boli aspoň nejaké premiéry v hlavnom vysielacom čase.

Televízie kvôli koronavírusu museli pristúpiť k výrazným škrtom v programe a nabehnúť na úsporný režim. Zastavili sa nakrúcania všetky relácií a programov, to platí aj pre seriály. Susedia stihli nakrútiť len šesť epizód z ôsmej série, odvysielali len dve. Oteckovia sa takisto nenakrúcajú, čo sa odrazilo aj periodicite vysielania. Počnúc týmto týždňom sa vysielajú len od pondelka do stredy.

Ak sa situácia nebude upokojovať ani prvotných opatreniach trvajúcich najbližšie dva týždne, vysielanie nielen Oteckov sa bude ešte viac redukovať a priestor dostanú už iba reprízy rôznych formátov a diváci sa musia pripraviť na improvizovanú ponuku.

Červené pásky nahradí v programe špeciálna spravodajská relácia o koronavíruse. Pôvodne sa mali špeciály vysielať po nových epizódach seriálov. V pondelok sa tak ešte stalo. Na utorok večer má mimoriadnu reláciu v pláne aj Jojka.

„Našou súčasnou prioritou je spravodajské pokrytie krízy: Naši novinári divákov a internetových používateľov neustále informujú o všetkých aktuálnych udalostiach – nielen v rámci našich spravodajských a publicistických programov a na webových stránkach, ale aj prostredníctvom mimoriadnych spravodajských relácií v hlavnom vysielacom čase s hosťami, živými vstupmi a rozhovormi. Dúfame, že sa už čoskoro budeme môcť vrátiť k stabilnejšej programovej štruktúre a opäť začať vysielať všetky obľúbené programy, ako aj obnoviť pozastavené produkcie,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Hlavné postavy zo seriálu Červené pásky Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Herec Jakub Švec ako Leo v markizáckom seriáli...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Červené pásky