Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia televízna obeť koronavírusu je známa! Oteckov čakajú poriadne škrty

Situácia okolo koronavírusu sa mení z hodiny na hodinu a musia sa jej prispôsobovať aj slovenské televízie. Tie operatívne menia skladbu programu. Škrtajú sa premiéry pripravovaných formátov, redukujú sa počty epizód obľúbených seriálov.

17.03.2020 07:00
oteckovia, Foto:
Oteckovia prichádzajú s obmedzeným počtom epizód. Markíza musí šetriť nakrútený materiál kvôil koronavírusu.
debata

Expresnú stopku dostali Susedia, z ôsmej série sa stihlo odvysielať len dve epizódy. Tvorcovia potvrdili, že stihli predpripraviť iba šesť časti najnovšej série, kým prišiel nariadenie o zastavení nakrúcania.

Markíza tak môže v prípade najväčšej núdze ešte štyri časti, zrejme si ich však nechá v zálohe. Keďže miesto po Susedoch vyplnila jarná novinka Pán profesor, tento seriál je kompletne natočený, takže televízia s ním môže rátať ďalších 8 týždňov. Rovnaký scenár platí aj pri Červených páskach.

Výrazné škrty však čakajú obľúbených Oteckov, tí od januára sa predvádzajú už v piatej sérií a opäť s veľkým úspechom. Podvečerný seriál je stále vo skvelej forme a posledné dni ich sledovanosť ešte viac rastie vzhľadom na prijatie bezpečnostných opatrení zo strany štátu a ľudia viac času trávia pri televízoroch. Sledovanosť znova prekračuje 500-tisícovú hranicu.

Avšak aj Oteckov sa týkajú opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu nebezpečného vírusu. Prevencia je o to dôležitejšia, že v seriáli vystupujú aj malé deti. Už minulý piatok operatívne Markíza stopla vysielanie novej časti. Oteckov nahradili Rodinné prípady. Tento týždeň prichádza ďalšia zmena a ešte väčšie škrty. Oteckov diváci uvidia už len od pondelka do stredy.

„Napriek prijatým prísnym preventívnym opatreniam sa televízia rozhodla dočasne pozastaviť výrobu seriálu Oteckovia až do odvolania. Ochrana hercov a štábu je na prvom mieste. Ostatné hrané formáty majú viac predvyrobených častí, čiže pri nich sa výrobné plány zatiaľ zásadne meniť nemuseli. Čo sa vysielania týka, niektoré programy budú musieť ustúpiť mimoriadnym spravodajským reláciám, ktoré operatívne zaraďujeme do vysielania v záujme čo najlepšieho informovania verejnosti o situácii v krajine,“ potvrdil pre Pravdu PR manažér Markízy Lukáš Kočišek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #koronavírus