Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízie improvizujú kvôli koronavírusu! Toto (ne)uvidíte už o niekoľko hodín

Svetová pandémia koronavírusu paralyzovala celý svet a všetky aspekty života. Bezpečnostným opatreniam sa nevyhli ani televízie, na ktoré sa upiera veľká pozornosť, keďže sú jediným spojením so svetom v časoch, keď ľudia majú preventívne sedieť doma.

15.03.2020 07:00
debata (17)

Televízie Markíza, Joj, ale aj verejnoprávna RTVS v minulých dňoch potvrdili, že obmedzujú výroby relácií a seriálov s cieľom minimalizovať bezpečnostné riziko. Nikto nechce ohrozovať štáb a ani účinkujúcich. Paradoxom je, že súčasná snaha zabrániť šíreniu sa na televíznych obrazovkách odrazí až o niekoľko týždňov, teda v čase, keď zrejme bude mať pandémia snáď vrchol za sebou. Aktuálne ešte televízie čerpajú zo zásob a vysielajú predtočené časti.

V najbližších dňoch sa mení skladba programu všetkých troch najväčších televízií. Verejnoprávna RTVS pozastavila šou Zem spieva, pribudne viac spravodajských relácií.

Nateraz sa nemení vysielanie Superstar. Kastingové epizódy sú nakrútené s niekoľkotýždňovým predstihom. Markíza šetrí epizódy Oteckov. Najnovšie sa budú vysielať od pondelka do štvrtka. Susedia miznú z programu. V pondelok, ale aj v utorok diváci však uvidia už nakrútené seriály. Pokračuje Pán profesor, aj Červené pásky, po nich sa objavia špeciálne spravodajské relácie o koronavíruse. V stredu sa vráti na obrazovky šou 2 na 1. Počas piatkov nastúpia na obrazovky filmové hity.

Jojka v nedeľu večer uvedie novú časť V siedmom nebi, avšak bez divákov. Seriál Nový život sa bude vysielať len raz do týždňa a to v stredu. Novinka Jenny dostane priestor, po novom, vo štvrtok o 20:35. Podobne ako Markíza, tak aj Jojku vsunie spravodajské špeciály. Už v nedeľu o 20:35 to bude špeciálne Na hrane s Petrom Pellegrinim. V utorok bude pripravené ďalšie Na hrane. Vysielanie popoludní sa zmení. Nastúpia reprízy seriálov Naši a Prázdniny. V piatok naplno odštartuje nová svetová šou Zlatá maska.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus