Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia na Markíza končia! Je to pre koronavírus alebo nízku sledovanosť?

Televízne zemetrasenie! Aj takto by sa dal nazvať operatívny krok televízneho lídra, ktorý sa rozhodol dať stopku legendárnemu sitkomu Susedia. Nad dôvodom tohto kroku sa môže len špekulovať. Je to pre koronavírus alebo pre zlú sledovanosť, ktorú ôsma séria dosahuje?

16.03.2020 07:00
susedia, ráková, kraus, Foto:
Najnovšia séria s prvými dvoma epizódami dosiahla slabé výsledky.
debata (9)

Pravdou je, že Markíza už v minulých dňoch pristúpila k výrazným zmenám v programe a do vysielania zaradila viaceré mimoriadne spravodajské relácie o koronavíruse s vládnymi predstaviteľmi s cieľom upokojiť vyhrotenú situáciu. Touto cestou pôjde aj tento týždeň. Ďalšou pravdou však je, že Susedom sa jarný návrat vôbec nevydaril a dosiahli svoje historické minimá na úrovni markizáckych podpriemerov.

Prvá epizóda ôsmej série spred dvoch týždňov v komerčnej cieľovke sa dostala iba na 7%, trhový podiel bol podpriemerný – 19,5%. Čo je najhorší výsledok za celú históriu vysielania. Novú časť sledovalo iba 364-tisíc divákov. V minulej sezóne sa Susedia stabilne držali vysoko nad hranicou 400-tisícového publika.

O nič lepšie nedopadla ani minulotýždňová epizóda. Síce výkon o čosi poskočil smerom nahor, no stále to bolo málo. V cieľovke 12 – 54 sa druhá časť dostala na 7,8% sledovanosť s trhovým podielom iba 21,2%. Síce v tejto cieľovke boli obe časti jednotkou na trhu, ich sledovanosť bola preukázateľne pod dlhodobým priemerom. A to výrazne. Nepotvrdil sa teda trend, že mohlo ísť iba o jednorazový vý­kyv.

Markíza ešte v prvej polovici minulého týždňa avizovala aj vysielanie tretej epizódy, vo štvrtok však prišla rázna zmena a Susedia dostali stopku. Vôbec po prvýkrát, sitkom bol vždy neotrasiteľnou stálicou už v časoch pôvodného seriálu, ale aj jeho nového pokračovania.

Na ich miesto nastúpi Pán profesor, ktorý štartuje už o 20:30, po ňom dostane priestor ďalšia mimoriadna diskusná relácia o koronavíruse. Návrat Susedov je, nateraz, nejasný. Stiahnutie Susedov sa televízií môže aj vyplatiť. Seriál si môže ešte oddýchnuť a dostať vhodnejší vysielací čas a navyše sa ušetria nakrútené epizódy, v prípade, že by sa situácia so šírením vírusu neupokojila.

Pán profesor je už nakrútený, Susedia sa nakrúcajú priebežne a postupne televízie upúšťajú od produkcie, aby sa neohrozil štáb ani herci.

Seriál Pán profesor Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Už o niekoľko dní sa Tomáš Maštalír predstaví v...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #seriál Pán profesor