Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS naďalej drví konkurenciu s Hniezdom! Nedáva nikomu šancu

Jednoznačná spokojnosť, tak by sa dal charakterizovať vývoj sledovanosti seriálu Hniezdo z dielne RTVS, ktorý je na obrazovkách od januára. Pomaly, ale iste sa hit prvých mesiacov tohto roka chýli svojmu záveru. A na ten sú diváci čoraz viac zvedaví!

13.03.2020 07:00
hniezdo, seriál hniezdo, soňa norisová, Foto:
Seriálové Hniezdo valcuje už druhý mesiac za sebou.
debata

Sledovanosť nedeľnej epizódy to jednoznačne potvrdzuje. Najnovšiu, už ôsmu epizódu znova videlo rekordný počet divákov, navyše RTVS obsadila prvé miesto medzi najsledovanejšími nespravodajskými reláciami v rámci celého minulého týždňa. A to sa naozaj nestáva často.

V celkovom publiku je Hniezdo silnejšie ako konkurenčná Superstar. Pre Markízu je však dôležitejšie víťazstvo v komerčnej cieľovke 12 – 54, ako vo všeobecnej skupine divákov. No aj medzi mladšími divákmi dosiahlo Hniezdo veľmi dobrý výsledok na úrovni 19% trhového podielu.

Celkovo v nedeľu večer uprednostnilo RTVS až 554-tisíc divákov a naďalej je neotrasiteľným hitom nielen nedele. Seriál režiséra Braňa Mišíka (Sestričky, Červené pásky) od prvej epizódy jednoznačne boduje v slovenských domácnostiach. Veľmi rýchlo sa udomácnil nad hranicou 500-tisíc divákov, ktorú nedeľu čo nedeľu s prehľadom prekračuje.

V cieľovke 12+ najnovšia časť získala až 22,3% podiel na trhu. Naopak konkurenciu nezvláda Jojka, tá vysiela V siedmom nebi, ktoré tento rok nedosahuje svoje nadpriemerné výsledky ako v minulosti. V komerčnej cieľovke mu patrí už tradičné tretie miesto na trhu, najnovšie len s 15,9-percentným podielom na trhu.

Hniezdo štartovalo s 470-tisícmi divákov, už vtedy to bol najlepší štart spomedzi všetkých pôvodných seriálov, ktoré vyrába od roku 2014. Druhá epizóda sa zastavila tesne pod pol miliónovou hranicou. Pozrelo si ju 493-tisíc Slovákov, čo predstavovalo nárast oproti prvej časti o 23-tisíc divákov.

Definitívny zlom priniesla tretia epizóda, ktorá priniesla RTVS nový rekord. Vtedajšiu epizódu videlo 557-tisíc divákov a získala titul najsledovanejší slovenský seriál. Odvtedy sa výkon Hniezda drží nad 500-tisícovou diváckou základňou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #seriál Hniezdo