Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízie predvádzajú vybičovaný boj! Ako sa zadarilo novinke Červené pásky?

Každý deň iný seriál! Tak vyzerá program televízií od začiatku marca. Zdá sa, že Slovákom ponúkané novinky zachutili, hoci na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že výsledky nelámali rekordy. Vyzerá to tak, že publikum sa rozdelilo medzi televízie.

10.03.2020 07:00
červené pásky, peter kiss, jakub švec, eva... Foto:
Herci zo seriálu Červené pásky (zľava): Peter Kiss, Adam Trcka, Jakub Švec, Eva Opáleková, Adam Kubala a Krištof Kelíšek.
debata (2)

Každopádne všetky tri nové seriály – Jenny, Pán profesor, Červené pásky – štartovali, čo je veľmi zaujímavé, na veľmi podobných hodnotách a žiaden z nich nepredviedol podpriemerné výsledky. Hoci pri porovnaní so silnejšou jesennou časťou sezóny ich výsledky sú o čosi slabšie. To je však prirodzený vývoj v rámci ročných období, s postupným príchodom priaznivejšieho počasia bude odliv divákov čoraz väčší.

Markíza s Červenými páskami zabodovala medzi mladšími divákmi, teda v cieľovke 12 – 54, na ktorú sa primárne predáva reklama. Pre každú televíziu je veľmi dôležité získať si mladšie publikum, najmä v časoch, keď čoraz viac ekonomicky aktívnych divákov sa odvracia od tradičnej televízie.

Červené pásky odštartovali ako jednoznačná jednotka na trhu v komerčnej cieľovke. Uhrali 7,8-percentnú sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 21,3%. Lekárska dráma ratingovo štartovala o čosi lepšie ako pondelkový Pán profesor. Celkovo premiéru nového seriálu videlo 358-tisíc divákov.

Hlavné postavy zo seriálu Červené pásky Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Herec Jakub Švec ako Leo v markizáckom seriáli...

Nový život na Jojke už klasicky boduje v širšej cieľovke 12+ a v komerčnej dosahuje nižšie výsledky. V 12 – 54 podľahol Červeným páskam s trhovým podielom na úrovni 17,8%. Naopak v širšej cieľovke vyhral nad Markízou. Celkovo si ho pozrelo 414-tisíc divákov, tu markizácka novinka dosiahla len 16% podiel.

Ukázalo, že televízie spravili dobré rozhodnutie, keď seriálové novinky nepostavili proti sebe. Diváci majú možnosť pozrieť si ich všetky v iný deň a rozhodnúť sa, ktorej dajú prednosť. Čo do počtu divákov, najlepšie štartovala Jenny so 436-tisícmi divákov, druhý skončil Pán profesor s 367-tisícovým publikom. Červené pásky počas prvej časti pustilo, už zmienených, 358-tisíc Slovákov.

Zbesilý výkon predviedli Oteckovia. Tí naďalej potvrdzujú svoju neotrasiteľnú pozíciu v podvečernom vysielacom okne. Utorková epizóda spred týždňa v skupine 12 – 54 dorovnala druhú najvyššiu tohtoročnú sledovanosť na úrovni 9,9 % a zaznamenala nadpriemerný trhový podiel 33,7 %. Túto epizódu si pozrelo až 509-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #seriál Nový život #seriál Červené pásky