Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Uf, nepríjemné prekvapenie pre Markízu! Takto hlboko Susedia ešte neklesli...

Prvý marcový pondelok televízia Markíza spustila vysielanie dlhoočakávanej ôsmej série Susedov. Jej komediálna stálica však poriadne zaskočila. Tentokrát v negatívnom slova zmysle.

09.03.2020 07:00
susedia, Foto:
Susedia odštartovali ôsmu sériu s neúspechom.
debata

Stanica poslala sitkom na trojmesačný oddych, ten mu však naozaj neprospel. Susedia sa vrátili slabí, ako kedykoľvek predtým. Tretí rok vysielania nezačali s úspechom a výkon seriálu, nateraz, veľmi zreteľne potvrdil postupný pokles sledovanosti.

Susedia sa vrátili v januári 2018, po viac ako desiatich rokoch a najmä dlhom špekulovaní okolo ich opätovného nasadenia. Dlhé roky hlavné duo tvorcov odmietalo túto možnosť pre ich kreatívne nezhody. Po odchode Andyho Krausa z Jojky, kde neuspel s návratom Paneláka, jeho komediálne seriály pohoreli, chňapla po ňom Markíza a už nič nestálo v ceste spraviť revival. Vrátili sa všetky postavy z pôvodného seriálu, pribudla Dominika Richterová v úlohe Andrejky a mohli sa začať prípravy nakrúcania.

Prvá epizóda zlomila všetky rekordy. Prekročila miliónovú hranicu. Neskôr sa začala stabilizovať a postupne začala klesať. Aktuálne bol štandard okolo 450-tisícového publika.

Prišla však ôsma séria a tá podliezla všetky doterajšie negatívne rekordy. Aj z tie z jari minulého roka. Celkovo si prvú časť novej sezóny pozrelo len 364-tisíc divákov. Sledovanosť v komerčnej cieľovke sa dostala iba na 7%, trhový podiel bol podpriemerný – 19,5%. Je to najhorší výsledok za ostatné dva roky vysielania.

Susedia klesli v porovnaní zo začiatkom siedmej série až o dva percentuálne body. Podielovo sa zvyčajne pohybovali medzi 25 – 28%.

Nasledujúce týždne ukážu, či jej toto nový trend a či Susedia smerujú k vyčerpanosti celého námetu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza