Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka má na konte televízne fiasko! Prvý seriálový neúspech má svoje meno

Stačili len tri týždne vo vysielaní, aby sa ukázalo, že slovenskí diváci neprijali jojkársky seriál Bola raz jedna škola. Televízia musela pristúpiť k ráznemu kroku.

06.03.2020 00:00
bola raz jedna škola, seriál bola raz jedna škola, Foto:
Bola raz jedna škola na obrazovkách Jojky končí.
debata (2)

Nová komediálna miniséria mala premiéru v piatok, 14. februára, pričom mala ambíciu ukázať život na nevšednej škole, ktorá sa vymyká zabehnutých štandardom. Je plná premotivovaných rodičov a zvláštnych učiteľov. Seriál vychádza z holandského fenoménu De Luizenmoeder (Lice Mother), ktorý na miestnej obrazovke, a rovnako v online, zaznamenal absolútne rekordy sledovanosti aj so 40% podielmi na trhu. Práve Slovensko bolo jednou z prvých krajín, ktoré adaptovali tento formát.

V hlavných úlohách sa predstavili: Mirka Partlová, Diana Mórová, Ady Hajdu, Gabika Dzuríková, Vica Kerekes, Marek Majeský, Helena Krajčiová, Jana Valocká, Barbora Švidraňová, Anna Šišková, Roman Poláčik, Barbora Andrešičová, Juraj Hrčka, Kamil Mikulčík či Diana Velčická

Bola raz jedna škola sa síce dostala do piatkového slotu, ktorý sa nezaraďuje do divácky silného dňa. Avšak Markíza sem v januári presunula svoju zábavnú kvíz šou Dobre vedieť!, ktorá tu však neuspela a sledovanosť sa prepadla. Jojka mala ambíciu využiť oslabenú konkurenciu a ponúknuť zaujímavejšiu alternatívu v podobe rodinnej zábavy. Výsledok však hovorí za všetko, nič z toho sa nenaplní.

Seriál Bola raz jedna škola Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Herečka Anna Šišková v seriáli Bola raz jedna...

Prvá epizóda zaznamenala pre Jojku úspech a bola jednotkou na trhu. Pri obrazovkách celkovo sedelo až 385-tisíc divákov. V číselnom prevedení je to 8,2% sledovanosť s trhovým podielom 18%. Seriálu sa podarilo stiahnuť nadol aj stálicu Čo ja viem. Nasledujúce dva týždne už boli v znamení výrazných prepadov. Ako uvádza portál mediaboom.sk, epizóda vysielaná v piatok sa prepadl do hlbokých podpriemerov na úrovni 6 – 8%, čo výkonovo stačí tak na menšie stanice, nie na hlavný kanál mediálnej skupiny.

Reakcia na seba nenechala dlho čakať a televízia pristúpila k operatívnej zmene programu a Bola raz jedna škola sa s okamžitou platnosťou prace z obrazoviek. Z vysielania sa stiahli aj upútavky na najnovšiu časť. Seriál nahradia filmy. Už 20. marca odštartuje v tomto slote nová jojkárska ťažisková šou Zlatá maska (The Masked Singer).

Tí, ktorí patrili medzi divákov seriálu je tu dobrá správa. Zvyšné epizódy si budú môcť pozrieť v nedeľu 8.3. o 11:55 na PLUSke a tiež v nedeľu 15.3. o 13:05, tiež na PLUSke.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Bola raz jedna škola