Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude sa Slovákom páčiť Pán profesor? Tieto postavy zabojujú o vašu priazeň...

Obrovské množstvo chystaných premiér na začiatku marca je pre diváka síce atraktívne, avšak môže veľmi rýchlo stratiť prehľad o všetkom. Tri nové seriály, nové sezóny veteránov, výpravné ťažiskové šou. O priazeň 2. marca sa bude uchádzať aj seriál Pán profesor z dielne Markízy.

28.02.2020 07:00
pán profesor, seriál pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Tomáš Maštalír so svojou seriálovou triedou v novom seriáli Pán profesor.
debata (2)

Moderný vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia slovenského gymnázia a k tomu si potenciálni diváci musia pripočítať overené tváre, ktoré majú byť ťahúňmi chystanej novinky. Ako bonus možno zarátať účasť mladých hercov, pre ktorých je to prvá možnosť, ako preraziť na obrazovke. Toto sú hlavné postavy, s ktorými sa stretneme v seriáli Pán profesor.

1. Tomáš Maštalír – Samo Vozár

Samo je zarytým zástancom staromládeneckého spôsobu života. Vďaka tomu na prvý pohľad vyzerá, že životom len tak pláva, bez hlbšieho zmyslu a cieľa. Ale okrem užívania si, má Samo celoživotnú vášeň, povolanie, niečo, v čom je lepší od všetkých naokolo – učenie. Je to niečo, čo si nevybral on, ale čo si vybralo jeho. Prirodzený talent, ktorého to navyše ešte aj baví.

Jeho cieľom nie je naplniť a dodržať osnovy, na tie Samo kašle. Jeho misiou je odovzdať vedomosti – a je jedno, akou formou sa to stane. Niet divu, že Samov osobný život je jeden obrovský chaos. Na nič iné jednoducho nemá čas. Ale nie je to výsledkom jeho sebeckosti alebo povrchnosti, ale preto, že všetku energiu venuje svojim študentom, aj vo chvíľach, keď to tak nevyzerá.

2. Gabika Marcinková – Klaudia Belanská

Dievča z dobrej rodiny, jediná dcéra svojej prehnane ambicióznej matky, úspešnej právničky, ktorá ju odmala viedla k perfektnému výkonu a k dokonalosti. Klaudia musela byť už odmala vzorom vo všetkom – v správaní, v známkach, v obliekaní. Na rozdiel od Sama vyštudovala pedagogickú fakultu nie preto, že chcela učiť, ale pretože vlastne nevedela, čo chce.

Je dospelá, rada by si žila po svojom, ale nevie sa odhodlať urobiť to – ani úplne presne nevie, ako by vlastne chcela žiť. Až stretnutie s navonok chaotickým Samom, ktorý nerešpektuje žiadne pravidlá, začína pomaly, nenápadne nabúravať jej presvedčenie o tom, že život musí byť dokonalý.

Seriál Pán profesor Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Už o niekoľko dní sa Tomáš Maštalír predstaví v...

3. Roman Luknár – Denis Rácz

Prísny a zásadový Rácz si dobre uvedomuje, že v jeho škole majú nadmerné zastúpenie problémoví študenti, a tým pádom je ostatnými gymnáziami vnímaná ako niečo podradné. Ale Rácz nie je z tých, ktorí by sa vzdávali. Chronicky finančne podvýživené gymnázium udržuje v športových a vedomostných súťažiach medzi ostatnými školami (aj keď skončia vždy na chvoste), je hrdý na to, že v prefeminizovanom slovenskom školstve dokázal vybudovať učiteľský zbor, v ktorom je dostatok mužov a hoci je zásadový, uvedomuje si, akým prínosom sú preňho nekonvenčné metódy Sama. Rácz skrátka akceptoval svoj osud – že okrem žiakov musí občas vychovávať aj svoj učiteľský zbor.

4. Marek Geišberg (Viktor Matrtaj), Peter Nádasdi (Igor Smatana), Samo Trnka (Laco Hudák), Gabriela Dolná (Zlatica Krempaská)

5. Mladí herci ako študenti v triede „Pána profesora“

Mladí herci ako študenti zo seriálu Pán profesor. Foto: TV Markíza
pán profesor, seriál pán profesor, Mladí herci ako študenti zo seriálu Pán profesor.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Pán profesor