Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojke naplno vyšiel štart nového bláznivého seriálu! Porazil Markízu, aj RTVS

Presne na Valentína televízia JOJ vytasila už svoju druhú tohtoročnú novinku Bola raz jedna škola. Divákov prekvapila rovno dvoma časťami. Televízií tak desaťdielna miniséria vo vysielaní vydrží len päť týždňov.

21.02.2020 07:00
bola raz jedna škola, mirka partlová, Foto:
Herečka Mirka Partlová v seriáli Bola raz jedna škola.
debata

Príbeh sleduje rodičov, učiteľov a žiakov v škole s pokrokovým riaditeľom, ktorý zaviedol moderný systém vzdelávania, ktorý však so sebou prináša úplne iné fungovanie, než na aké sú všetci zvyknutí. Hlavnou hrdinkou je Hana, ktorá sa po rozvode presťahuje k matke a svoju dcéru prihlási na školu, na ktorú kedysi jej mama chodila. Tá sa však medzičasom poriadne zmenila. Bola raz jedna škola vychádza z holandského seriálového fenoménu De Luizenmoeder (Lice Mother), ktorý na miestnej obrazovke, a rovnako v online, zaznamenal absolútne rekordy sledovanosti aj so 40% podielmi na trhu.

Jojka ponúkla seriál až v závere pracovného týždňa, keďže pondelky patria Inkognitu a ďalšie tri dni Novému životu. Začiatok víkendu na televíznych obrazovkách sa skôr nieslo v znamení kvíz šou. Na Markíze skôr divácky nefunguje Dobre vedieť!, ktoré v roku 2020 získalo tento slot, na RTVS sa vrátila s ďalšou sezónou šou Čo ja viem. Jojka piatky nahradila filmy práve novým seriálom.

Bola raz jedna škola bola jednoznačnou jednotkou na trhu. Pri obrazovkách celkovo sedelo až 385-tisíc divákov. V číselnom prevedení je to 8,2% sledovanosť s trhovým podielom 18% stala najsledovanejším nespravodajským primetimovým programom. Jednou z najsilnejších cieľových skupín boli ženy vo veku 35 – 44 rokov (sledovanosť 12,1%, podiel na trhu 24,5%).

Zmena konkurenčného prostredia mala za následok, že utrpela najviac RTVS. Jej šou výrazne klesla k hranici 370-tisícového publika. Výkon sa skĺzol z polmiliónovej méty. Klasicky na Markíze nefunguje Dobre vedieť!, televízia sa musela zmieriť s pozíciou trojky na trhu. Práve záver pracovného týždňa je najväčší problém Markízy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Bola raz jedna škola