Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Marcová smršť nových slovenských seriálov sa blíži! Ktorý si vyberiete?

Televízna jar je už takmer tu. A Markíza s Jojkou to dobre vedia a chcú sa poriadne pred divákmi predviesť! Do vysielania smerujú až tri novinky a to nie je všetko. Vrátia sa aj komediálne stálice. Ktorú seriálovú novinku skúsite?

22.02.2020 07:00
debata (6)
V marci sa divákom predstavia nové slovenské... Foto: TV Markíza/TV JOJ
červené pásky, jenny, pán profesor, V marci sa divákom predstavia nové slovenské seriály! Na Markíze pôjde Pán profesor a Červené pásky, na Jojke to bude Jenny.

1. Červené pásky – Markíza

Seriál „Červené pásky“ je nakrútený podľa katalánskeho originálu s názvom „Polseres vermelles“, kvalitu pôvodnej predlohy si v ostatných rokoch všimli televízie po celom svete. Veľký úspech zožali adaptácie seriálu v Nemecku a vo Francúzsku, lokálne verzie si mohli vychutnať aj diváci v USA, Taliansku, na Ukrajine či v Rusku.

Príbeh sa odohráva v nemocnici, od väčšiny seriálov z tohto prostredia sa však líši. Hlavnými postavami nie sú lekári, ale ich mladí pacienti vo veku od 10 do 16 rokov, ktorí majú napriek svojej chorobe rovnaké starosti, ako ich zdraví rovesníci a tú istú túžbu smiať sa, milovať a objavovať svet.

2. Jenny – Jojka

Seriál Jenny sa odohráva v nemocnici, ale aj v škole i doma v rodine Jenny. Rozpráva príbeh o rakovine, ale rozpráva ho cez postavy, ktoré sú pripravené bojovať a nestratiť humor ani nadhľad. Bojovať v tomto prípade neznamená len vyliečiť sa. Jenny napriek chorobe bojuje o prvú lásku, jej otec o lásku po smrti ženy, ostatné postavy bojujú o svoje sny.

Seriál nie je depresívny ani plný hnevu či ukazovania prstom. Všetci si uvedomujú, že to je len jedno zo štádií. Ďalšie štádiá so sebou prinášajú nádej a poznanie, že to najdôležitejšie, čo v živote máme a dôvod, prečo sa oplatí bojovať, je láska a rodina.

3. Pán profesor – Markíza

Pán profesor je slovenskou verziou mimoriadne úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Der Lehrer. Televízia RTL od roku 2009 odvysielala už 7 sezón seriálu, pričom stále dosahuje nadpriemernú sledovanosť. Od roku 2018 sa formát vysiela v Maďarsku, pribudlo aj Rumunsko.

Pán profesor je moderný vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia slovenského gymnázia. Talentovaný a pre učenie zapálený profesor sa často, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch svojej triedy druhákov, ktorú má ako ich triedny učiteľ na starosti. Spolu s ním budeme svedkami toho, čo mladí ľudia na prahu medzi detstvom a dospelosťou prežívajú. Okrem riešenia problémov svojich študentov dostávajú profesorove nekonvenčné výučbové metódy často do problémov s prísnym riaditeľom gymnázia či jeho konzervatívnejšími kolegami. Skutočnú búrku v jeho živote ale spôsobí až príchod atraktívnej kolegyne.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Jenny #seriál Pán profesor #seriál Červené pásky