Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marec bude plný slovenských seriálov! Vieme, kedy sa vrátia obľúbené sitkomy

Prvý jarný mesiac je tu už o niekoľko dní a televízie sa na záverečnú fázu sezóny poriadne pripravili. Pre divákov si do leta nachystali kopec atraktívnych programov. Nebude len o premiérach nových relácií, ale vrátia sa aj obľúbené seriály, ktoré mali niekoľko mesiacov pauzu.

20.02.2020 07:00
susedia, Foto:
Nová ôsma séria Susedov štartuje 2. marca.
debata (1)

Reč je o komediálnych stáliciach, ktoré sú už neodmysliteľnou súčasťou vysielania Markízy. Susedia a Horná Dolná sa vrátia už začiatkom marca. Naposledy sa s nimi diváci videli ešte v decembri minulého roka. Následne Markíza nabehla na vianočnú vysielaciu štruktúru, aby v januári a februári predstavila divákom iné programy a zabehnuté formáty si mohli vydýchnuť.

Už v pondelok 2. marca sa Susedia vrátia a to už s neuveriteľnou 8. sériou. Televízia nebude robiť žiadne experimenty a vrátia sa slotu, na ktorý sú diváci dlhodobo zvyknutí. To isté platí aj pre Hornú Dolnú. Tá odštartuje svoje dvanástu sezónu klasicky vo štvrtok, 5. marca.

Oba seriály mali trojmesačnú vysielaciu pauzu. Tento systém televízia spravila aj počas minulej sezóny. Vtedy sa očakávalo, že s premiérami vyrukuje hneď v januári. Nakoniec sa pauza osvedčila, vygradoval hlad divákov po sitkomoch a na jar sa vrátili so štandardne nadpriemernou sledovanosťou.

Čo vás čaká v novej sérii Susedov? Pozrite si video!

S rokom 2019 sa sitkom rozlúčil štandardným výkonom, ktorý siedma séria počas jesene stabilne dosahovala. Rekordy sa nekonali a nepomohol tomu ani fakt, že špeciálne sviatočné epizódy vždy vyšvihli krivku sledovanosti o čosi vyššie. Siedma séria mala až 15 epizód. V skupine 12+ poslednú tohtoročnú epizódu sledovalo 419-tisíc divákov. V strategickej cieľovke 12 – 54 dosiahla 8.4% sledovanosť s trhovým podielom 23.2%.

Jediným úskalím jarného štartu, respektíve konca tesne pred letnými prázdninami bola postupne klesajúca sledovanosť a takí Susedia dosahovali pomerne nízke čísla, čo bolo spôsobené prirodzeným odlivom divákom od obrazoviek, keďže priaznivejšie láka divákov tráviť čas niekde inde a nie pri obrazovkách.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #Horná Dolná #oseriáloch #televízia Markíza