Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza sľubuje vybičované emócie! Spoznajte nový seriál, ktorý chytí za srdce

Bude to televízny súboj kto z koho! Na začiatok marca potvrdila televízia Markíza štart nového lekárskeho seriálu Červené pásky. Po megaúspešných Sestričkách, ktoré sa viac sústredili na osudy personálu sa diváci v novinke pozrú na srdcervúce osudy detských onkologických pacientov.

13.02.2020 07:00
seriál červené pásky, červené pásky, Foto:
Dej seriálu predstaví aj nové nádejné herecké talenty.
debata

Seriál Červené pásky je nakrútený podľa katalánskeho originálu s názvom Polseres vermelles, kvalitu pôvodnej predlohy si v ostatných rokoch všimli televízie po celom svete. Veľký úspech zožali adaptácie seriálu v Nemecku a vo Francúzsku, lokálne verzie si mohli vychutnať aj diváci v USA, Taliansku, na Ukrajine či v Rusku. Režisérom slovenske adaptácie je Braňo Mišík, ktorý sa podieľal na markizáckych seriáloch ako Sestričky či Búrlivé víno.

Príbeh sa odohráva v nemocnici, od väčšiny seriálov z tohto prostredia sa však líši. Hlavnými postavami nie sú lekári, ale ich mladí pacienti vo veku od 10 do 16 rokov, ktorí majú napriek svojej chorobe rovnaké starosti, ako ich zdraví rovesníci a tú istú túžbu smiať sa, milovať a objavovať svet.

Prostredníctvom seriálu sa na televízne... Foto: TV Markíza
seriál červené pásky, červené pásky, dušan cinkota, soňa norisová, marek majeský, Prostredníctvom seriálu sa na televízne obrazovky vráti aj herec Dušan Cinkota.

Sila priateľstva a zmysel pre humor im pomáha bojovať so svojimi vážnymi diagnózami. Diváci budú mať možnosť sledovať, ako si zvykajú na spoločný život v nemocnici, ako sa vyvíjajú ich charaktery aj vzťahy, no aj to, ako ich hospitalizácia mení životy ľudí okolo nich – ich rodičov, súrodencov, lekárov či priateľov.

V hlavných úlohách nového seriálu sa predstavia mladé herecké talenty – Krištof Kelíšek, Peter Kiss, Adam Kubala, Eva Opáleková, Jakub Švec a Adam Trcka. V úlohách príbuzných či blízkych priateľov mladých hrdinov uvidia špičkových slovenských hercov – Alexandra Bártu, Milana Bahúla, Dana Heribana, Zuzanu Kanócz, Františka Kovára, Mareka Majeského, Soňu Norisovú a mnohých ďalších. V úlohách lekárov či nemocničného personálu sa budú diváci stretávať s Dušanom Cinkotom, Jánom Dobríkom, Gabrielou Dzuríkovou a ďalšími.

Logo seriálu Červené pásky. Foto: TV Markíza
seriál červené pásky, červené pásky, Logo seriálu Červené pásky.

Novinka Markízy sa postaví proti žánrovo rovnakému seriálu z produkcie Jojky, ktorá na jar má prichystanú drámu Jenny. Príbeh o 15-ročnom dievčati, ktorá po strate matky musí spracovať ďalšiu krutú ranu osudu a bude musieť zabojovať o svoj život. Rakovina obráti nielen jej život naruby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Červené pásky