Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto by nikto nemal zažiť! Jojka predstaví nový seriál, jedno oko nezostane suché

Televízna jar už poriadne klope na dvere a komerčné stanice to dobre vedia a svedomito sa na to pripravujú. Do vysielania sa začiatkom marca dostane hneď niekoľko slovenských seriálov. Televízia JOJ predstavuje svoju dlhodobo avizovanú novinku Jenny.

12.02.2020 07:00
seriál jenny, jenny, bára očenášová, simon... Foto:
Nádejné herecké talenty Bára Očenášová a Simon Štubniak v novom seriáli Jenny.
debata (4)

Jojka oznámila prípravy tohto ojedinelého seriálového počinu ešte v septembri pri štarte novej televíznej sezóny. Nakrúcanie prebiehalo počas neskorej jesene. Seriál Jenny sa odohráva na mieste, ktoré v realite nechceme nikdy zažiť. Rozpráva príbeh o rakovine, ale rozpráva to cez postavy, ktoré sú pripravené bojovať a nestratiť humor ani nadhľad. Bojovať v tomto prípade neznamená len vyliečiť sa.

Jenny napriek chorobe bojuje o prvú lásku, jej otec o lásku po smrti ženy, ostatné postavy bojujú o svoje sny. Seriál nie je depresívny ani plný hnevu či ukazovania prstom. Všetci si uvedomujú, že to je len jedno zo štádií. Ďalšie štádiá so sebou prinášajú nádej a poznanie, že to najdôležitejšie, čo v živote máme a dôvod, prečo sa oplatí bojovať, je láska a rodina.

Ján Koleník a Táňa Pauhofovoá opäť spolu v... Foto: TV JOJ
seriál jenny, jenny, ján koleník, táňa pauhofová, Ján Koleník a Táňa Pauhofovoá opäť spolu v seriáli Jenny.

Televízia stavila opäť na mix tvárí, ktoré diváci dobre poznajú, ale priestor dostanú aj nové talenty. Jenny stvárni Bára Očenášová, jej „parťáka“ v nemocnici Simon Štubniak. Po rokoch sa na obrazovke v seriáli stretne obľúbená dvojica Ján Koleníka a Táňa Pauhofová. Naposledy ústredné duo v seriáli stvárnili v ZOO. V ďalších úlohách sa objaví Zuzana Kronerová, Marián Mitaš, Vlastina Svátková a ďalší.

O čom bude nový seriál Jenny? Hlavná hrdinka Jenny je 15-ročná vášnivá tanečníčka, ktorá žije len s otcom (Ján Koleník) a mladším bratom. Počas tréningu na tanečnú súťaž začne pociťovať slabosť a príznaky choroby. Postupne sa cíti čoraz horšie a Jennino telo v istom momente zlyháva. Aj keď dúfa, že je to len obyčajný vírus, z ktorého sa rýchlo vylieči, krutá realita onkologickej diagnózy prevráti život naruby jej aj celej rodine.

Otec, ktorý už prišiel o manželku (Vlastina Svátková), sa cíti bezradný a mladšiemu bratovi chýba sestrička. Po počiatočnom šoku v sebe Jenny objaví veľkú silu a rodina jej pomáha bojovať. Život je nevyspytateľný a aj v tom najhoršom období prináša čosi dobré. Jenny si v nemocnici nájde priateľa Olivera (Simon Štubniak) aj svojho strážneho anjela v podobe sestričky Laury (Táňa Pauhofová). Oporou sú pre ňu aj kamarátky-tanečníčky, ktoré vnesú pohyb a rytmus aj za múry nemocnice.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Táňa Pauhofová #Ján Koleník #oseriáloch #seriál Jenny