Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízna absurdita po slovensky! Markíza s Jojkou idú bojovať s rovnakými seriálmi

Televízny svet je nevyspytateľný nielen u nás, ale aj vo svete a neraz prinesie doslova bizarné situácie, pričom do zvláštnej pozície sa dostanú všetci zúčastnení, teda samotné televízie, ale najmä diváci. Pre nich čoskoro nastane pomerne absurdná situácia.

11.02.2020 07:00
markíza, jojka, Foto:
Už o niekoľko týždňov sa rozpúta najväčší boj televízií za posledné roky.
debata (30)

To, že na našom malom televíznom trhu kraľujú komerčné televízie, je zaužívaný fakt. Zvyčajne sa Markíza s Jojkou snažia osloviť divákov a získať si ich tvorbou, ktorá je prinajmenšom pestrá. Tohtoročná jar prinesie úplne inú situáciu a proti sebe sa postavia slovenské seriály, ktoré sú žanrovo podobné ako vajce vajcu a ukáže sa to, že občas televízne súperenie získa pachuť absurdnosti.

Markíza sa chystá radikálne rozšírenie svojej seriálovej ponuky. Kým posledné obdobie mala svoju ponuku postavenú na podvečerných Oteckoch, komediálnych stáliciach Susedov a Hornej Dolnej a jesenných úspešných Sestričkách. Túto jar pribudnú rovno dvaja silní hráči, ktorí spracovaním sa zaradia medzi drahšie seriály. Prvou novinkou bude Pán profesor, v ktorom bude hrať hlavnú úlohu Tomáš Maštalír a práve ponuka do tohto seriálu bola zlomovou, keď po veľmi dlhom čase dal zbohom Jojke.

Druhou novinkou je novinka Červené pásky, lekárska dráma o detských onkologických pacientov, ktorí musia bojovať o svoj život a pritom „žiť“ normálnym životom za múrmi nemocnice.

Paradoxom je, že na obrazovky sa dostanú seriály, ktoré síce budú priamo konkurovať Jojke, avšak žánrovo budú rovnaké. V piatok 14. februára odštartuje Jojka seriál Bola raz jedna škola, pričom zo školského prostredia bude aj Pán profesor štartujúci v pondelok 2. marca.

Seriál Červené pásky sa predstaví divákom v utorok 3. marca, teda v slote, v ktorom sa na jeseň vysielali Sestričky a diváci si zvykli na „lekársky“ utorok. Na jeseň sa obľúbené hrdinky vrátia v 3. sérii.

Na marec chystá Jojka drámu Jenny, dojemný príbeh o 15-ročnom dievčati, ktorej sa život obráti naruby a bude musieť zvládnuť svoj životný boj. Na jar divákov čakajú dva „školské“ seriály a dva dramatické seriály s onkologickou tématikou.

Konkurečný boj oboch staníc dospel do bodu, keď vznikla nezávideniahodná situácia nielen pre publikum, ale najmä pre televízie. Bude extrémne zaujímavé sledovať, ako sa budú vyvíjať divácke preferencie a stratégia Markízy a Jojky v snahe zabezpečiť si, čo najväčší úspech seriálov.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Jenny #seriál Červené pásky