Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nevadí, že Maštalír je fuč! Jojka má stále Koleníka a dáva mu lukratívnu rolu

Komerčné televízie si posledné týždne naozaj nič nedarovali. Po veľkom boji o diváka počas jesene si dali cez Vianoce pauzu a v januári sa všetko rozbehlo nanovo. Príchod nových seriálov, relácií a najmä prechod obľúbeného slovenského herca medzi Jojkou a Markízou najviac rezonujú posledné týždne.

07.02.2020 07:00
ján koleník, za sklom, za sklom 3, Foto:
Ján Koleník v tretej sérii Za sklom.
debata (2)

Pred časom sa totiž Markíze podaril husársky kúsok a znova do svojej stajne získala jedného z najžiadanejších a najobľúbenejších našich hercov – Tomáša Maštalíra. Ten sa skôr spájal práve s Jojkou, pre ktorú primárne nakrúcal nové seriály a dostával možnosť predviesť rôzne charaktery, cez drámy až do komédiu. Maštalír síce začínal svoju televíznu kariéru na Markíze v Ordinácii v ružovej záhrade, avšak po odchode smeroval do Jojky a potom sa nakrátko vrátil do Búrlivého vína, ktorého súčasťou bol jednu sezónu.

V Jojke hviezdil v troch sezónach kriminálky Za sklom, dvoch sériách Ministrov. Hral v komediálnom Semafore, dráme Dr. Ludsky, respektíve Dokonalý. Ešte by sa mal na jeseň objaviť v historickom epose Slovania. Markíza si však preňho prichystala lákavú ponuku a získal hlavnú rolu v pripravovanej jarnej novinke Pán profesor.

Prečítajte si viac o novinke Pán profesor v článku: Markíza zase uštedrila Jojke osudovú ranu! Získala jej top hviezdu

Podobná situácia sa stala aj pred dvoma rokmi, keď nastala rovnaká situácia aj s Jánom Koleníkom, ten sa objavil v markizáckej Autoškole a doteraz účinkuje v Oteckoch. Avšak neskôr sa znova vo väčšej miere vrátil na Jojku. A jeho pozícia sa ešte posilní, keďže na jar sa objaví v novej srdcervúcej dráme Jenny, ktorá ukáže príbeh mladého dievčaťa trpiaceho rakovinou. A to nebude všetko!

Televízia JOJ oficiálne potvrdila, že na herca čaká atraktívna rola, ktorá bude veľkou výzvou. Bude jednou z hlavných hviezd chystanej ambicióznej minisérie s pracovným názvom 8 hodín, ktorá vzniká v koprodukcii s Českou televíziou. Do vysielania by sa mala dostať v roku 2021. „Herec Ján Koleník si zahrá pripravovanej vyjednávačskej dráme,“ potvrdila hovorkyňa Jojky Lucia Kulihová.

Práve kvôli pripravovanej, produkčne náročnej minisérii Koleník spravil rázny krok. Obmedzuje účinkovanie v markizáckych Oteckoch a po novom bude v Slovenskom národnom divadle účinkovať len v rozbehnutých predstaveniach a nebude skúšať nič nové.

Osemdielna miniséria bude inšpirovaná aj niekoľkými skutočnými udalosťami, nahliadne tiež do procesov silových zložiek či vrcholovej politiky, odohrávať sa však bude v rovine fikcie. Dej prinesie unikátny hybrid rukojemníckej drámy, lekárskeho procedurálu a politického trileru s prepojením na špičky diplomacie, vysoký biznis a pohľad dovnútra politiky nielen na Slovensku. Seriál bude mať presah do okolitých štátov V4, reálií a vzťahov medzi krajinami. Na projekte dlhodobo pracujú režisér Michal Kollár a tvorca Juraj Raýman, kameru bude mať na starosti Matej Šomrák.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Ján Koleník #oseriáloch #televízia Markíza