Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zabavíte sa s novým jojkárskym seriálom? Poďte sa zoznámiť s postavami

Už v piatok večer televízia JOJ uvedie druhú tohtoročnú seriálovú novinku Bola raz jedna škola. Desaťdielna miniséria vás vezme späť do školských čias.

14.02.2020 07:00
debata

Bola raz jedna škola vychádza z holandského seriálového fenoménu De Luizenmoeder (Lice Mother). Príbeh sleduje rodičov, učiteľov a žiakov v škole s pokrokovým riaditeľom, ktorý zaviedol moderný systém vzdelávania, ktorý však so sebou prináša úplne iné fungovanie, než na aké sú všetci zvyknutí. Hlavnou hrdinkou je Hana, ktorá sa po rozvode presťahuje k matke a svoju dcéru prihlási na školu, na ktorú kedysi jej mama chodila. Tá sa však medzičasom poriadne zmenila. Kto je kto v novom seriáli?

Seriál Bola raz jedna škola Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Herečka Anna Šišková v seriáli Bola raz jedna...

Hana – mama Stely, psychologička (Mirka Gális Partlová)

Hana sa po rozvode nasťahovala späť k svojej mame Valérii. Aj keď je psychologička, celý život sa neuveriteľne bojí konfliktu. Vďačí za to najmä svojej mame, ktorá bola učiteľkou na škole, kam začne chodiť aj Stela.

Anton – riaditeľ školy (Ady Hajdu)

Sám seba vidí ako Ámosa Komenského pre 21. storočie. A zároveň ako Júliusa Satinského pre 21. storočie. Chce, aby ho všetci mali radi, chce všetkých rozosmiať, ale zároveň má veľmi svojský zmysel pre humor, je neuveriteľný egocentrik a príležitostný iluzionista.

Pani Ela – učiteľka (Diana Mórová)

Venovala celý život učeniu. Je striktná, má svoje metódy a je presne taká prísna učiteľka na základnej, pri ktorej sa rodičia modlia, aby nedostala triedu ich detí. Zároveň je voči deťom veľmi ochranárska, neznesie hlúposť a nemá problém s úprimnosťou.

Pani Irma – učiteľka (Jana Valocká)

Pani Irma je najstaršia učiteľka v tíme a užíva si to. Ctí si tradície, nostalgicky spomína na staré časy, ale zároveň to už má celé na háku. Ak by študenta nachytala fajčiť, vypýta si od neho cigu a pošle ho domov.

Gréta – pomocníčka v škole (Helena Krajčiová)

Gréta je zjavenie. Keď jej deti chodili na základnú, bola v každej rodičovskej skupine, starala sa v škole o všetko. Deti vyrástli a ona zrazu nevie, čo s časom. Preto ostala v škole robiť všetko, čo predtým, len bez detí. Tak trochu ostala aj kvôli riaditeľovi.

Norbert – školník (Roman Poláčik)

Bývalý dopravný policajt, ktorý videl smrteľnú nehodu kamióna s prasiatkami na diaľnici. Po tomto zážitku nedokázal pokračovať v policajnej práci. Štát mu vybavil miesto na progresívnej EU škole a s ním prichádzajú aj fondy a Norbertova fóbia z kvíkania.

Erika – mama Perly (Vica Kerekes)

Má maďarské korene. Je bývala spolužiačka Hany zo základnej, ale vtedy bola tučná a nikto jej nevenoval pozornosť. Vinila za to aj Hanu, ktorú si naopak všímal každý. Keď po rokoch uvidí Hanu prvý deň v škole, okamžite má chuť na pomstu a aj ju zrealizuje.

Barbara – mama Amálie (Barbora Švidraňová)

Erikina najlepšia kamarátka v škole. Spolu sú duo Erika a Barbara. Barbara je mierne naivná a pridá sa vždy k niekomu silnejšiemu, ale je dobrá mama a keď treba, vie sa za svoju dcéru pobiť.

Karol – otec Olympie a Cypriána (Martin Majeský)

Je skutočne rád, že existuje experimentálna škola, v ktorej môže stráviť celý deň a starať sa o výchovu svojich detí. Jeho výchova je mimochodom veľmi otvorená, za čo ho matky nemajú v láske.

Justína – mama Lujzy (Gabika Dzuríková)

Neznáša novú progresívnu školu. Je podnikateľka a jej párky Justína sú známejšie ako ona. Rovnako ako jej EU zasahuje do mäsovýroby, tak jej zasahuje do výchovy. Justína nestrpí, keď niekto strká nos tam, kam podľa nej nemá.

Valéria – matka Hany (Anka Šišková)

Príchod dcéry s vnučkou jej zasiahne do dennej rutiny učiteľky na dôchodku a špeciálne príchod dcéry po rozvode. Hana je v jej očiach stále dieťa, ktoré sa nevie o seba postarať. Na dobu neurčitú sa o ňu musí starať sama a tento krát to urobí poriadne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Bola raz jedna škola