Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS s Hniezdom neohrozene kraľuje obrazovkám! Veľká konkurencia sa blíži

Prvý mesiac vo vysielaní Hniezda z dielne RTVS sa uzavrel. A to poriadne úspešne. Seriál si okamžite získal srdcia divákov a krivka sledovanosti počas týždňov kontinuálne rástla.

07.02.2020 07:00
hniezdo, seriál hniezdo, geišberg, Foto:
Hniezdo si udržalo nadpriemernú sledovanosť.
debata

Čo sa týka počtu divákov, tak Hniezdo je jednoznačne najsledovanejším seriálom na Slovensku. RTVS veľmi správna zaradila vysielania svojho seriálu do obdobia a vysielacieho slotu, v ktorom komerčné televízie doteraz vysielali akvizičné filmy. Hniezdo tak malo jedinečnú šancu rýchlo si vybudovať divácky zvyk, čo sa aj podarilo. Lenže práve nedeľný hlavný vysielací čas je pre komerčných hráčov dôležitý.

Markíza tu stabilne vysiela svoje ťažiskové šou a Jojka tu sezónne zaraďuje nadpriemerne sledované V siedmom nebi s Vilom Rozborilom. Práve druhá menovaná šou sa na obrazovky vrátila po niekoľkomesačnej pauze a Hniezdo neohrozila. Divácke preferencie sa ešte rozdelili na dva prúdy. Avšak už 16. februára Markíza odštartuje nový ročník federálnej Superstar a práve tento program by mohol najviac zatriasť nedeľnou ponukou a začnú sa preskupovať sily.

Aj štvrtá epizóda Hniezda obstáť v konkurencii silného jojkárskeho konkurenta. RTVS si udržuje stále rekordné hodnoty, keď aj najnovšiu epizódu si celkovo pozrelo až 556-tisíc divákov, čo predstavuje 22,7% podiel na trhu. Seriál sa tak druhý týždeň udržal vysoko nad polmiliónovou hranicou a stále platí, že je najsledovanejší seriálom na Slovensku. Druhou pravdou je, že noví diváci Hniezdu nepribudli.

V siedmom neboli celkovo prilákalo až 548-tisíc Slovákov, relácia dosiahla 25,4-percentný podiel na trhu.

Tretiu časť Hniezda videlo 557-tisíc divákov, druhú 493-tisíc a prvú 470-tisíc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #oseriáloch #seriál Hniezdo