Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci jednoznačne milujú dlhodobé seriály! Nový život je toho dôkazom

Jojka znova uspela so snahou etablovať na Slovensku ďalší dlhodobý seriál a nadviazala na niekdajšie úspechy Paneláku, ktorý bol kedysi neprekonateľným kultom.

05.02.2020 07:00
nový život, Foto:
Seriál Nový život naplno zabodoval medzi Slovákmi.
debata (2)

Nový život odštartoval začiatkom januára, na Troch kráľov a v cieľovke 12+ zabodoval od prvej epizódy až doteraz. Jednotlivé epizódy neklesli pod hranicu 400-tisíc divákov, rodinný seriál tak pre televíziu predviedol skvelý výkon so stabilnou diváckou základňou. Len prvá dvojepizóda prilákala 544-tisíc divákov, čo je najviac zo všetkých doteraz odvysielaných čas­tí.

Je to pomerne zaujímavá situácia, keďže zvyčajne po opadnutí úvodnej zvedavosti, sledovanosť väčšinou klesne. Nový život dokázal od začiatku si udržať divákov a prinášať televízie nadpriemerné výsledky.

Jojka avizovala, že v prvej vlne ponúkne divákom 40 epizód s vysielaním trikrát do týždňa. Táto cifra sa však čoskoro vyčerpá, keďže počas januára si minula už 16 epizód. Avšak už teraz je jasné, že Nový život bude pokračovať a nakrúcanie sa nezastaví. Po prvom mesiaci vo vysielaní nastal čas rekapitulovať.

Televízia JOJ sa bližšie pozrela na dosiahnutú sledovanosť, dáta sú uvádzané za skupina 12+, v komerčnej cieľovke 12 – 54 je situácia iná a v nej vo väčšine prípadov dominuje Markíza. Avšak v celkovom publiku, teda v cieľovke 12+ je nový seriál silným hráčom a jednotkou na trhu. Nový život si v priemere zapína tri dni v týždni viac ako 450-tisíc divákov.

Seriál Nový život Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta...

Z doterajších 16 odvysielaných epizód dosiahol Nový život v priemere skvelú 9,8% sledovanosť a 20,4% podiel na trhu – seriál v priemere sleduje až 456-tisíc divákov. Jeho najsilnejšími a najpočetnejšími cieľovými skupinami sú diváčky vo vekovom rozmedzí 45 – 54 rokov, ktoré dosahujú vynikajúcu 13,9% sledovanosť a 23,3% podiel, mladšie ženy vo veku 35 až 44 rokov zaznamenávajú tiež skvelú 12,2% sledovanosť a ešte vyšší výkon až 24,1%. Muži v skupine 45–54 rokov si seriál takisto každý večer nenechajú ujsť a dosahujú až 10,0% rating a 18,3% podielom na trhu. Ide o priemery za prvých 16 odvysielaných epizód.

Počas celého minulého týždňa dosiahol Nový život v utorok aj vo štvrtok zhodnú sledovanosť 9,4%, keď si ho v oba dni pozrelo až 437-tisíc divákov (s podielmi 19,4% v utorok a 18,6%), v stredu seriál zaznamenal 9,1% rating a 19,2% podiel na trhu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nový život