Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pripravte sa na ďalší slovenský seriál! Jojka tasí proti konkurencii ďalší tromf

Televízia JOJ chystá do vysielania ďalší seriál, bude tak druhou novinkou v tomto roku. Začiatkom januára úspešne etablovala denný seriál Nový život. Chystaná novinka s názvom Bola raz jedna škola sa zameria radosti aj strasti nezvyčajnej základnej školy, rodičov a jej najmenších žiakov.

29.01.2020 07:00
bola raz jedna škola, seriál bola raz jedna škola, Foto:
Nový rodinný seriál sa divákom Jojky predstaví 14. februára.
debata (6)

Nový seriál dostane priestor od 14. februára, vždy v piatok v hlavnom vysielacom čase. Už pred časom Jojke vyšiel risk s vysielaním vlastnej pôvodnej tvorby, keď počas minuloročnej jesene uviedla Hrobárov a to netradične v sobotu večer po Talente. A uspela, aj napriek tomu, že nie je úplným zvykom uvádzanie drahšej vlastnej produkcie počas voľnejších dní, keď sa predpokladá, že diváci nesedia pri obrazovkách a užívajú si voľné chvíle. Práve Hrobári patrili medzi najväčšie seriálové úspech minulých mesiacov.

Bola raz jedna škola smeruje do piatkového slotu, ktorý patrí medzi dni, ktoré rovnako ako víkend nepatrili medzi tie silné. Avšak Markíza sem v januári presunula svoju zábavnú kvíz šou Dobre vedieť!, ktorá tu však neuspela a sledovanosť sa prepadla. Jojka tak šikovne využíva oslabenú konkurenciu a ponúkne zaujímavejšiu alternatívu v podobe rodinnej zábavy.

Práve tento seriál môže evokovať istú spojitosť s Oteckami a hladom divákov po klasickej nenáročnej produkcii s dôrazom na detských hercov. Navyše počas pracovného týždňa obrazovkám Jojky kraľuje Nový život, ktorý si drží nadpriemernú sledovanosť od svojho začiatku a v programovej štruktúre nie je iné miesto ako len počas záveru týždňa.

Bola raz jedna škola vychádza z holandského seriálového fenoménu De Luizenmoeder (Lice Mother), ktorý na miestnej obrazovke, a rovnako v online, zaznamenal absolútne rekordy sledovanosti aj so 40% podielmi na trhu. Jojka z tohto námetu pripravila 10-dielnu minisériu.

Príbeh sleduje rodičov, učiteľov a žiakov v škole s pokrokovým riaditeľom, ktorý zaviedol moderný systém vzdelávania, ktorý však so sebou prináša úplne iné fungovanie, než na aké sú všetci zvyknutí. Hlavnou hrdinkou je Hana, ktorá sa po rozvode presťahuje k matke a svoju dcéru prihlási na školu, na ktorú kedysi jej mama chodila. Tá sa však medzičasom poriadne zmenila.

Jednotlivé postavy v chystanej minisérii stvárňujú Mirka Partlová, Diana Mórová, Ady Hajdu, Gabika Dzuríková, Vica Kerekes, Marek Majeský, Helena Krajčiová, Jana Valocká, Barbora Švidraňová, Anna Šišková, Roman Poláčik, Barbora Andrešičová, Juraj Hrčka, Kamil Mikulčík či Diana Velčická a v seriáli si zahral aj hokejista Marián Gáborík, ktorý stvárni telocvikára.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Bola raz jedna škola