Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľný výkon! RTVS prepisuje so svojim seriálom slovenské rekordy

To tu už veľmi dlho nebolo! Seriál Hniezdo z dielne verejnoprávnej RTVS je najsledovanejším seriálom Slovenska a nechal ďaleko za sebou aj komerčné televízie.

31.01.2020 07:00
hniezdo, seriál hniezdo, andrea karnasová,... Foto:
Hniezdo prekonáva vlastné rekordy a sledovanosť rastie.
debata (7)

Hniezdo boduje medzi divákmi od svojho štartu, keď počas nedeľného vysielacieho slotu prinieslo RTVS vysoko nadpriemerné hodnoty na pomery Jednotky. Už samotná premiéra seriálu sa uviedla s rekordnými číslami, čo býva pri novinkách prirodzené, keďže divákov ťahá prirodzená zvedavosť. Lenže sila námetu o problematike adopcií a neplodnosti súčasnej generácia naplno opantala Slovákov a sledovanosť stále rastie.

Telerozhlas sa pochválil, že si prvú epizódu v skupine 12+ si celkovo pozrelo až 470-tisíc divákov, čo predstavovalo až 19,8% podiel na trhu. Jednotka bola jednotkou na trhu. Výkon druhej epizódy sa zastavil tesne pod pomyselnou polmiliónovou hranicou. Videlo ju 493-tisíc Slovákov, čo predstavovalo nárast o 23-tisíc divákov.

Veľmi zaujímavo vyzerali aj výsledky v komerčnej cieľovke 12 – 54, na ktorú sa však RTVS primárne nesústreďuje, v nej Hniezdu takisto pribudli mladší a pre reklamných inzerentov atraktívnejší diváci. Nová epizóda prilákala o 45-tisíc divákov viac v tejto skupine. Dosiahla 7% sledovanosť s trhovým podielom okolo 17%.

Čo do celkového počtu divákov, Hniezdo predbehlo aj Oteckov, ktorí len epizódne vystrelia vyššie, rovnako pokorila aj jojkársky Nový život. Tohtoročný rekord držali práve Oteckovia, ktorých si v polovici januára pozrelo 516-tisíc Slovákov. Táto méta Markíze neprischla nadlho.

Tretia epizóda vysielaná počas ostatnej nedele opäť priniesla nový rekord. Tentokrát sa ich bude viac prepisovať. RTVS s definitívnou platnosťou môže povedať, že má aktuálne v talóne najsledovanejší seriál na Slovensku.

Najnovšiu epizódu celkovo videlo až 557-tisíc Slovákov, čím sa Hniezdo navyše zaradilo k najsledovanejším seriálom posledného obdobia a výkonom sa blížia napríklad markizáckym Sestričkám, ktoré počas minuloročnej jesene sa prehupli aj cez hranicu 600-tisíc. Táto časť dosiahla viac ako 22% podiel na trhu. Nabralo ďalších 65-tisíc nových divákov.

Hniezdo opäť rástlo aj v komerčnej cieľovke 12 – 54, keď sa vyšplhalo na 7,7% sledovanosť s trhovým podielom 18,3%. S týmito hodnotami najviac dýcha na chrbát jojkárskemu Novému životu, ktoré sa stabilne hýbe okolo 8%. Už teraz je najnovší seriál z dielne RTVS jej najúspešnejšou pôvodnou tvorbou. Prekonalo aj Tajné životy.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #seriál Hniezdo