Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia zažívajú znova zlaté časy! Padali ďalšie rekordy sledovanosti

Televízia Markíza má v Oteckoch neuveriteľnú istotu nadpriemernej a neraz aj rekordnej sledovanosti. Aktuálne vysielanej piatej sérii sa výrazne darí. V priebehu prvých dvoch týždňov vysielania zdolávala vlastné rekordy.

27.01.2020 07:00
oteckovia, Foto:
Aktuálna piata séria Oteckov si stále drží nadpriemernú sledovanosť. Slovákov denný seriál Markízy rozhodne nenudí.
debata

Oteckom stačil iba týždeň vo vysielaní, aby sa denný seriál Markízy vyšplhal na svoje nové maximum. Presne pred týždňom, teda keď štartoval druhý týždeň vysielania piatej série, výkon seriál vyskočil na svoj nový doterajší rekord. Štandardne Oteckovia dosahujú trojnásobne vyššiu sledovanosť ako konkurenciu, no posledný rok bolo badať postupne klesajúci záujem, čo je pri dlhodobom seriáli úplne normálne.

Pondelková epizóda prekonala pol miliónovú hranicu a v strategickej cieľovke 12 – 54 poskočila k hodnote, ktorá patrí vôbec k najlepším za posledné obdobie. Sledovanosť dosiahla až 9,9 percenta s trhovým podielom 34,9%. Celkovo pri obrazovkách sedelo až 516-tisíc divákov, ide o najlepší tohtoročný výkon Oteckov.

Markíza spustila piatu sériu len 13. januára a už vtedy Oteckovia ukázali, že nepatria do starého železa a odštartovali s vysoko nadpriemernou sledovanosťou. Piata sezóna odštartovala v cieľovke 12 – 54 štartovala ako najsledovanejší nespravodajský program dňa. Markíza si už tradične pripísala na svoje konto nadpriemerný rating 8,9% a trhový podiel 31,0%.

Celkovo si premiéru novej sezóny Oteckov pozrelo až 476-tisíc divákov, čo len podčiarkuje fakt, že denný seriál nie je vyčerpaný ani po dvoch intenzívnych rokoch vysielania. Celkovo dva týždne vysielania najnovšej sezóny sú pre Markízu konštantným úspechom a trhový podiel sa stabilne drží vyššie nad hranicou 30-percentného trhového podielu, pričom neklesajú ani pod 400-tisícové publikum.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza