Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Žiadny prepadák! Slováci znova ukázali, že im chutia kontroverzné reality šou

Už sa zdalo, že televízia Markíza si hneď začiatkom januára upletie hanbu s uvedením reality šou Svadba na prvý pohľad. Vývoj sledovanosti však prekvapil. Mnohí si mysleli, že kontroverzný sociálny experiment nemá v našich končinách nádej na úspech, čo naznačil aj výkon prvej epizódy, ďalšia epizóda však poriadne prekvapila.

23.01.2020 07:00
svadba na prvý pohľad, Foto:
Vyzerá to tak, že reality šou Svadba na prvý pohľad sa napokon udomácni aj u nás.
debata

Prvá epizóda, spred dvoch týždňov, Svadby na prvý pohľad zrejme televíziu sklamala na celej čiare. Celkovo si televízor pustilo 366-tisíc divákov. V skupine 12 – 54 získala len 7,2% sledovanosť s trhovým podielom 19,1 percenta, čo sú podpriemery pre televíziu. Výkonom sa priblížila „legendárnej“ Hypno šou, ktorá zinkasovala drvivé kritiky a podobnú sledovanosť ako začiatok novej šou.

Markíza nezlomila palicu na Svadbou na prvý pohľad a minulý štvrtok pokračovala vo vysielaní a divákom predstavila druhú epizódu s novým párom, ktorý si povedal svoje áno predtým, ako sa vôbec videl.

Premiérová epizóda poriadne prekvapila. Nepriniesla ďalší pokles, ale významný nárast diváckej priazne a veľmi rýchlo sa vymámila z hrozby toho, že bude mať vo svojej ponuky prvý prepadák roku 2020. Výkon ďalšej dokonca porazil aj konkurenčný Nový život na Jojke. Ukazuje sa, že Slováci napokon majú radi kontroverzné reality šou, hoci spočiatku na ne pozerajú so skepsou. Dôkazom môže byť aj výkon ostatnej série Farmy, ktorá prinášala najlepšie čísla za posledné roky a na jeseň sa diváci dočkajú dvanásteho ročníka.

Dokonca sa najnovšia časť stala štvrtkovým najsledovanejším nespravodajským programom v strategickej cieľovke 12 – 54. Uhrala až 8,5% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 23,7% v rovnakej cieľovke. Oproti prvému týždňu vysielania si teda skokovo výrazne polepšila.

Celkovo si Markízu zvolilo až 445-tisíc Slovákov pri obrazovkách, teda o šou získala o 80-tisíc divákov viac ako týždeň predtým.

Jojka pokračovala s vysielaním svojho zimného seriálového ťahúňa, tentokrát uvádza Nový život len po jednej epizóde. Celkovo si ho v skupine 12+ pozrelo 413-tisíc divákov. Seriál si tak udržal aj počas druhého týždňa vo vysielaní stabilné a nadštandardné čísla. Musel sa však zmieriť s pozíciou dvojky na trhu v oboch cieľových skupinách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Nový život #Svadba na prvý pohľad