Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza zase uštedrila Jojke osudovú ranu! Získala jej top hviezdu

Televízny prestup roka! Televízii Markíza sa opäť podaril husársky kúsok, keď z konkurenčnej Jojky odlákala do svojich radov jednu z jej najväčších hereckých hviezd.

21.01.2020 07:00
debata (13)

Stanica do vysielania pre tento rok pripravuje dve veľké seriálové novinky – Pán profesor a Klub červených náramkov, ktoré sa pripoja k zabehnutým stáliciam ako sú Oteckovia, Susedia, Horná Dolná alebo Sestričky. Naplno sa rozbehli prípravy prvého menovaného. Pán profesor by sa mal zvedavým divákom predstaviť už čoskoro. „Môžeme potvrdiť, že seriál Pán profesor bude súčasťou jarnej programovej štruktúry TV Markíza,“ potvrdila pre Pravdu Andrea Macáková, PR manažérka televízie.

Pán profesor je slovenskou verziou mimoriadne úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Der Lehrer. Televízia RTL od roku 2009 odvysielala už 7 sezón seriálu, pričom stále dosahuje nadpriemernú sledovanosť. Od roku 2018 sa formát vysiela v Maďarsku, pribudlo aj Rumunsko.

Trio hviezd nového seriálu - Tomáš Maštalír,... Foto: TV Markíza
pán profesor, seriál pán profesor, tomáš maštalír, gabriela marcinková, roman luknár. Trio hviezd nového seriálu - Tomáš Maštalír, Gabriela Marcinková, Roman Luknár.

Pán profesor je moderný vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia slovenského gymnázia. Talentovaný a pre učenie zapálený profesor sa často, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch svojej triedy druhákov, ktorú má ako ich triedny učiteľ na starosti. Spolu s ním budeme svedkami toho, čo mladí ľudia na prahu medzi detstvom a dospelosťou prežívajú. Okrem riešenia problémov svojich študentov dostávajú profesorove nekonvenčné výučbové metódy často do problémov s prísnym riaditeľom gymnázia či jeho konzervatívnejšími kolegami. Skutočnú búrku v jeho živote ale spôsobí až príchod atraktívnej kolegyne. Títo dvaja sa osudovo priťahujú, hoci si to zo začiatku ani jeden nechce priznať.

Logo k novému seriálu Pán profesor. Foto: TV Markíza
seriál pán profesor, pán profesor, Logo k novému seriálu Pán profesor.

Markíze sa v súvislosti s hlavnou postavou podarilo uchmatnúť veľkú hviezdu Jojky. Pán profesor stvárni Tomáš Maštalír, ktorého počas posledného obdobia účinkoval vo viacerých seriáloch ako Za sklom, Ministri, Semafor, Dr. Ludsky, Trhlina a nedávno dotočil najdrahší seriál v histórii Slovenska – Slovania. Vyzerá to tak, že to na nejaký čas posledný seriál pre Jojky. Maštalír mení televízne farby a znova sa vracia do Markízy, kde pred rokmi začínal v Ordinácii v ružovej záhrade. Popri Maštalírovi sa v novom seriáli predstaví aj herečka Gabriela Marcinková alebo Roman Luknár.

"Prostredníctvom novinky Pán profesor chceme pokračovať v úspešne nastolenom trende výroby seriálov s nižším počtom epizód, čo umožňuje klásť vyšší dôraz na kvalitu z hereckého aj filmárskeho hľadiska,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Televízia už raz Jojke vyfúkla jednu z jej top hviezd. V lete 2018 sa prevalilo, že herec Ján Koleník získal jednu z hlavných úloh v dennom seriáli Oteckovia, neskôr sa objavil v komediálnej Autoškole, ktorá kvalitatívne pohorela. Následne jeho kroky opäť späť a vo väčšej miere začal účinkovať v jojkárskych projektoch. Bol súčasťou poslednej série Za sklom, aktuálne nakrúca novinku Jenny a špekuluje sa o tom, že by mal byť hlavnou hviezdou kriminálnej minisérie Osem hodín.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Pán profesor