Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza chce Jojke poriadne podkopnúť nohy! Proti novému seriálu vytasí tento kaliber

Vianoce sú už minulosťou a televízie môžu znova vykopať vojnovú sekeru a spustiť tradičný boj o diváka. Kým Jojka sa chystá na veľkolepý štart nového seriálu, Markíza nemá v pláne zostať pozadu. Rozhodla sa konkurencii poriadne sťažiť štart nového ťažiskového seriálu, divákom ponúkne obrovský filmový hit, ktorý môže poriadne oslabiť začiatok seriálového Nového života.

06.01.2020 07:00
fantastické zvery, fantastické zvery a ich výskyt, Foto:
Markíza vyrukuje proti jojkárskej premiére seriálu Nový život filmovým megahitom - Fantastické zvery a ich výskyt.
debata (11)

Televízia JOJ ešte pred Vianocami oficiálne potvrdila štart nového seriálu Nový život, ktorý by mohol nadviazať na tradíciu Paneláka, hoci nepôjde o klasický denný seriál. Jojkárska novinka vyplní slot v hlavnom vysielacom čase trikrát počas pracovného týždňa.

Stanica intenzívne svoju novinku už niekoľko týždňov promuje a veľa si od nej sľubuje. Nateraz potvrdila vznik 40 epizód, ak však uspeje, tvorcovia sú pripravení príbehy naplno rozpísať a spraviť z Nového života nový dlhodobý seriál. Jojka sa snaží vytvoriť si alternatívu voči Oteckom. Hoci sa oba seriály nikdy nestretnú, keďže Markíza drží Oteckov v podvečernom vysielacom okne, Nový život je záležitosťou prime-timu, je jasné, že Slovákom znova zachutili denné seriály.

Seriál Nový život Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta...

O to viac je pre Jojku dôležité, aby Nový život uspel a vydobyl si miesto medzi divákmi. Je úplne prirodzené, že práve prvá epizóda je lákadlom pre divákov, ktorí sú zvedaví na nový počin na obrazovkách. Konkurencia však nelení a chystá protiútok. Markíza môže otriasť štartom Nového života. Divákom ponúkne filmový megahit – Fantastické zvery a ich výskyt. Ide o novú čarodejnícku sériu zo sveta Harryho Pottera, ktorá sa teší veľkej pozornosti fanúšikov.

Filmu venuje stanica aj špeciálnu pozornosť. Už počas Vianoc zaradila do vysielania krátke teasre, ktoré avizujú príchod nového čarodejníckeho sve­ta.

Upútavky sa neskôr rozšírili a naplno ukázali, čo sa chystá oproti štartu nového seriálu na Jojke. Zaujímavosťou je, že Markíza už istý čas nemá vo zvyku promovať veľké filmové blockbustery v rámci špeciálnych promo kampaní, ako to bolo v minulosti. Je zjavné, že je to brojenie proti konkurencii.

Bude viac ako zaujímavé sledovať súboj dvoch komerčných hráčov, ktorý z nich uspeje alebo si obe stanice divákov podelia, prípadne jeden z nich pohorí.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Fantastické zvery a ich výskyt #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Nový život