Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza dala bodku za Susedmi. Ako sa rozlúčili s divákmi?

Štandardnú vysielaciu štruktúru plnú premiér pôvodnej tvorby už o pár dní nahradí sviatočná ponuka a divákov čakajú neodmysliteľné klasiky, ktoré patria k Vianociam.

16.12.2019 07:00
susedia, kraus, marcin, Foto:
Markíza ráta so Susedmi aj v roku 2020.
debata

Takto presne pred týždňom sa diváci rozlúčili s obľúbenými Susedmi. Tento rok Markíza sa poučila z minulosti a nakrútila vianočnú epizódu. Silvestrovská opäť nebude. Siedma séria mala až 15 epizód. S rokom 2019 sa sitkom rozlúčil štandardným výkonom, ktorý siedma séria počas jesene stabilne dosahovala. Rekordy sa nekonali a nepomohol tomu ani fakt, že špeciálne sviatočné epizódy vždy vyšvihli krivku sledovanosti o čosi vyššie.

V skupine 12+ poslednú tohtoročnú epizódu sledovalo 419-tisíc divákov. V strategickej cieľovke 12 – 54 dosiahla 8.4% sledovanosť s trhovým podielom 23.2%, čo rozhodne nie je top výsledok, ale na súboj s konkurenčným Inkognitom to stačí. Práve jojkárska zábavná šou počas posledných týždňov markizáckemu sitkomu podriadne podkúrila a postupne sa naňho doťahovala aj v dôležitejšej cieľovke 12 – 54.

V skupine 12+ Inkognito celú jeseň s prehľadom vyhrávalo s viac ako 500-tisícovou sledovanosťou. Jednorázovo vystrelilo do výšin, keď v ňom účinkovala ako tajný hosť prezidentka Zuzana Čaputová.

Fanúšikovia Susedov však nemusia mať hlavy v smútku. Nakrúcanie nových epizód plynulo pokračuje. Otázne je, kedy vráti Markíza Susedov do vysielania. Všetko nasvedčuje tomu, že sa zopakuje scenár z minulého roka.

Vtedy sa očakávalo, že sa sitkom vráti po Vianociach s novou sériou, avšak televízia posunula vysielania až na marec do obchodne atraktívnejšieho obdobia. V zime odpremiérovala komediálny seriál Autoškola, ktorý bol kvalitatívnym prepadákom roka 2019. Situácia sa zrejme zopakuje aj v roku 2020 a Susedia si spravia niekoľkomesačnú pauza, kým ôsma séria sa dostane na obrazovky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #televízia JOJ #inkognito #oseriáloch #televízia Markíza