Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovenské seriály v roku 2020 v podaní Jojky: Toto Slovensko ešte nezažilo!

Kým Markíza prináša rodinnú zábavu a obmedzenú žánrovú ponuku, z čoho vyplýva jej hendikep. Jojka sa nebojí experimentovať, aj za cenu, že to občas nevyjde. Pre tento rok si pripravila doslova pestrú ponuku noviniek rôznych žánrov. Chýbať nebude najdrahší seriál v histórii, ale aj ambiciózne minisérie.

07.01.2020 07:00
nový život, seriál nový život, kráľ, krajčiová,... Foto:
Ako prvý seriál v roku 2020 sa predstaví novinka Nový život. Už od 6. januára na Jojke.
debata

1. Slovania

Najdrahší slovenský seriál v dejinách televíznej zábavy prichádza! Slovania s rozpočtom 4 milióny eur a pripravovanými 12 epizódami ponúkne doteraz nevidenú históriu. príbeh sa odohráva v Karpatskej kotline v 7. storočí nášho letopočtu, v čase pred spojením slovanských kmeňov. Hradiská Veľký stôl a Furnau majú dobré susedské vzťahy. Príchod plieniacich kočovných kmeňov Avarov však pre všetkých znamená začiatok boja o prežitie.

2. Jenny

Rodinný dramatický seriál o chorej tínedžerke prináša emotívny a zároveň optimistický pohľad do života mladých ľudí s ťažkou diagnózou. Jenny je 14-ročná vášnivá tanečníčka, ktorá po smrti matky žije len s otcom a mladším bratom. Krutá realita onkologickej diagnózy prevráti ich život naruby. Po počiatočnom šoku však Jenny v sebe objavuje veľkú silu a rodina aj priatelia jej pomáhajú bojovať proti chorobe. Prostredníctvom hrdinov, s ktorých životom a problémami sa dokážeme stotožniť, prežívame napínavý, dojímavý, dramatický, ale i zábavný a zároveň motivujúci príbeh zápasu o mladý život, ktorý prináša slzy i smiech.

3. Uhorčík

Pôjde o paródiu na zbojnícke výčiny Jánošíkovej družiny, v ktorej sa historické fakty rozchádzajú a zistíme, že skutočným lídrom a lišiakom v jednej osobe nebol Jánošík, ale Uhorčík! V seriáli sú do deja výrazne zakomponované prvky folklóru s autentickými ľudovými krojmi slovenských regiónov a kostýmami zbojníckej doby. Prepojenie súčasnosti s dávnou minulosťou, prostredníctvom satirických gagov o politike, poskytuje priestor pre divákov na uvedomovanie si rozdielnosti vnímania života kedysi a dnes.

4. Nový život

Traja 40-roční najlepší kamaráti – hokejista Dušan a futbalisti Pavol a Lucia – sa rozhodnú ukončiť svoje dobre rozbehnuté športové kariéry, každý z iného dôvodu – kvôli rodine, zraneniu či len z túžby po zmene. Všetci traja sa ocitnú na začiatku ich nového života a musia si vybrať cestu, po ktorej sa ďalej vyberú. Seriál sleduje, ako sa traja hrdinovia vyrovnávajú s veľkými životnými zmenami, ako sa mení ich vzťah k rodine a ako si konečne užívajú všetko, čo si kvôli profesionálnemu športu odopierali.

5. Bodka

Jojka má v talóne seriál, v ktorom hlavnú úlohu hrá pes a Komisár Rex to nie je. Volá sa Bodka. Každý prípad vyrieši trochu lenivý, ale každopádne prešibaný pes Bodka, ktorého myšlienky začne následkom úrazu vnímať iba jeho rovnako lenivý a komplikovaný pán – neúspešný policajný detektív Šimon. Komediálny seriál pre celú rodinu, postavený na originálnom nápade, prináša situačnú komiku a humor príťažlivý pre všetky vekové kategórie. Muži si tu nájdu zápletku a vtipné psie hlášky, ženy sa rady pozrú na príťažlivého Šimona a celá rodina bude milovať Bodku.

Zo stálic sa do vysielania dostane štvrtá séria Prázdnin a televízia má v zálohe aj piatu finálnu sériu Našich. Hotový je aj seriál Bola raz jedna škola. Chystá sa aj miniséria Exorcista alebo 8 hodín.

Seriál Nový život Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Slovania #seriál Nový život #seriál Jenny #seriál Uhorčík #seriál Bodka