Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka v roku 2020: Kopec ambicióznych seriálov a príchod novej svetovej šou

Ostrý boj o divákov bude pokračovať aj v roku 2020 a televízia JOJ rozhodne nebude stáť bokom. Na televízne obrazovky mieri priehrštie noviniek. Jojka je známa tým, že je skúša nové žánre, zaujímavé spracovania seriálov, ale aj veľkých šou. Na týchto kvalitách je postavená jej nová ponuka.

29.11.2019 07:00
debata (5)

Počas tohtoročnej jesene stanica ponúkla viacero seriálov ako Delukse, Hrobári, druhú sériu Ministrov, tretiu sériu kriminálky Za sklom alebo minisériu Trhlina. Mimoriadne sa darilo aj ťažiskovej šou Česko Slovensko má talent alebo hlavnej spravodajskej relácii. Mnohé relácie dokázali vybojovať si pozíciu jednotky na trhu. V roku 2020 bude znamenať návrat pre obľúbené seriály, ale veľkorysejší priestor dostanú chystané novinky.

Nové seriály

Najdrahší slovenský seriál v dejinách televíznej zábavy prichádza! Slovania s rozpočtom 4 milióny eur a pripravovanými 12 epizódami ponúkne doteraz nevidenú históriu. príbeh sa odohráva v Karpatskej kotline v 7. storočí nášho letopočtu, v čase pred spojením slovanských kmeňov. Hradiská Veľký stôl a Furnau majú dobré susedské vzťahy. Príchod plieniacich kočovných kmeňov Avarov však pre všetkých znamená začiatok boja o prežitie.

Seriál Slovania. Foto: TV JOJ
slovania, seriál slovania, tomáš maštalír, Seriál Slovania.

Seriál Slovania je fiktívnou rekonštrukciou historického obdobia, na ktorej medzinárodní tvorcovia spolupracovali so špecialistami na raný stredovek. Dve hlavné dejové línie rozprávajú príbehy nenávisti a bojovnosti, ale aj sily lásky a odvahy. Dej je pretkaný fantazijnými a nadprirodzenými prvkami, motívmi slovenskej a ukrajinskej ľudovej slovesnosti, ktoré sú zachytené v poverách, piesňach, povestiach a rozprávkach.

Do vysielania sa chystá aj ojedinelý formát s názvom Jenny. Rodinný dramatický seriál o chorej tínedžerke prináša emotívny a zároveň optimistický pohľad do života mladých ľudí s ťažkou diagnózou. Jenny je 14-ročná vášnivá tanečníčka, ktorá po smrti matky žije len s otcom a mladším bratom. Krutá realita onkologickej diagnózy prevráti ich život naruby. Po počiatočnom šoku však Jenny v sebe objavuje veľkú silu a rodina aj priatelia jej pomáhajú bojovať proti chorobe. Prostredníctvom hrdinov, s ktorých životom a problémami sa dokážeme stotožniť, prežívame napínavý, dojímavý, dramatický, ale i zábavný a zároveň motivujúci príbeh zápasu o mladý život, ktorý prináša slzy i smiech.

Jojka nerezignuje ani na humor! Dôkazom je pripravovaná groteska s názvom Uhorčík. Pôjde o paródiu na zbojnícke výčiny Jánošíkovej družiny, v ktorej sa historické fakty rozchádzajú a zistíme, že skutočným lídrom a lišiakom v jednej osobe nebol Jánošík, ale Uhorčík! V seriáli sú do deja výrazne zakomponované prvky folklóru s autentickými ľudovými krojmi slovenských regiónov a kostýmami zbojníckej doby. Prepojenie súčasnosti s dávnou minulosťou, prostredníctvom satirických gagov o politike, poskytuje priestor pre divákov na uvedomovanie si rozdielnosti vnímania života kedysi a dnes.

Seriál Uhorčík. Foto: TV JOJ
uhorčík, seriál uhorčík, Seriál Uhorčík.

Diváci sa môžu tešiť aj na seriál Nový život z pera aktuálne najúspešnejšieho českého scenáristu Petra Kolečka. Traja 40-roční najlepší kamaráti – hokejista Dušan a futbalisti Pavol a Lucia – sa rozhodnú ukončiť svoje dobre rozbehnuté športové kariéry, každý z iného dôvodu – kvôli rodine, zraneniu či len z túžby po zmene. Všetci traja sa ocitnú na začiatku ich nového života a musia si vybrať cestu, po ktorej sa ďalej vyberú. Seriál sleduje, ako sa traja hrdinovia vyrovnávajú s veľkými životnými zmenami, ako sa mení ich vzťah k rodine a ako si konečne užívajú všetko, čo si kvôli profesionálnemu športu odopierali.

Na svoje si prídu aj milovníci zvierat. Jojka má v talóne seriál, v ktorom hlavnú úlohu hrá pes a Komisár Rex to nie je. Volá sa Bodka. Každý prípad vyrieši trochu lenivý, ale každopádne prešibaný pes Bodka, ktorého myšlienky začne následkom úrazu vnímať iba jeho rovnako lenivý a komplikovaný pán – neúspešný policajný detektív Šimon. Komediálny seriál pre celú rodinu, postavený na originálnom nápade, prináša situačnú komiku a humor príťažlivý pre všetky vekové kategórie. Muži si tu nájdu zápletku a vtipné psie hlášky, ženy sa rady pozrú na príťažlivého Šimona a celá rodina bude milovať Bodku.

Zo stálic sa do vysielania dostane štvrtá séria Prázdnin a televízia má v zálohe aj piatu finálnu sériu Našich. Hotový je aj seriál Bola raz jedna škola.

Seriál Bodka. Foto: TV JOJ
seriál bodka, bodka, robo jakab, Seriál Bodka.

Nová svetová šou smeruje na Slovensko!

Stabilnou súčasťou vysielania Jojky je vždy aj jedna veľká ťažisková šou. Dlhoročne je stálicou Česko Slovensko má talent, ktorý túto jeseň lámal rekordy sledovanosti a tento formát bude pokračovať aj naďalej. Deviaty ročník má vyhradené miesto, tradične, počas jesene 2020. Slovákov však televízia chce prekvapiť adaptáciou šou, ktorá posledný rok valcuje rebríčky sledovanosti v USA. Zoznámte sa so šou Masker Singer!

Masked Singer je jedinečná spevácka súťaž, v ktorej sú celebrity zamaskované od hlavy po päty, pričom ich identitu pred ostatnými súťažiacimi, porotcami a divákmi v štúdiu zakrývajú veľkolepé kostýmy a celo-tvárové masky. Jednotlivé maskované celebrity sa odhalia a zložia svoje masky až po svojom vyradení. Relácia je založená na kórejskom formáte King of Mask Singer a ako prvá ju adaptovala americká televízna stanica Fox, na ktorej sa okamžite stala fenoménom. Lokálne verzie už stihli uviesť aj v Nemecku, či v Austrálii.

Nechýbajú stálice

Diváci neprídu o svoje obľúbené relácie, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou večerov. Pokračuje Inkognito, V siedmom nebi, talk-šou Čau Lujza!, politická relácia Na hrane s Michalom Magušinom, kuchárska šou Moja mama varí lepšie ako tvoja. Samozrejmosťou v roku 2020 budú aj víkendové oddychové relácie – Nové bývanie, Nové bývanie – Dizajn, Nová záhrada, Na chalupe, Miláčikovo. Pokračujú aj všetky spravodajské formáty Jojky.

Šou Masked Singer. Foto: TV JOJ
masked singer, Šou Masked Singer.

Filmové hity a koprodukcie

Jojka pred časom vstúpila aj do sveta filmu a je koproducentom viacerých filmov, ktoré uvidia v roku 2020. Najväčšiu pozornosť púta pokračovanie Perinbaby. Pripravujú sa tiež filmy Malá ríša, Mäso – vtedy na východe alebo romantická komédia od Evity Twardzik Urbaníkovej – Príliš osobná známosť. Z koprodukčných seriálov je v príprave miniséria 8 hodín a Exorcista.

Zo zahraničných filmov má televízia k dispozícii veľké blockbustery od filmových štúdií ako Universal, Fox, Disney a MGM. Ide o filmy Moana, Zootropolis, Ferdinand, Grinch, Sherlock Gnomes, Psí život, Najväčší Showman a Mamma Mia 2, Deň matiek, Johnny English znovu zasahuje, Kingsman: Zlatý kruh, Jurský svet: Zánik ríše, Pacific Rim: Povstanie, Tomb Raider, Vojna o planétu opíc, Valerián a mesto tisícich planét, Mrakodrap, Vražda v Orient exprese, Dievča v pavúčej sieti, Hora medzi nami, ale aj Fifty Shades – Päťdesiat odtieňov slobody.

Seriál Nový život. Foto: TV JOJ
nový život, seriál nový život, Seriál Nový život.

Zahraničné seriály

Svoje pevné miesto vo vysielaní majú aj akvizičné seriály. Tie v drvivej väčšine dostanú priestor na menších staniciach. Z noviniek Jojka zakúpila vysielacie práva k seriálom FBI a spin-offu FBI: Najhľadanejší zločinci. Predstaví sa aj Dr. Harrow, Pure Genius a vojenská dráma Za vlasť. Slovenskí diváci uvidia aj voľné pokračovanie Beverly Hills s názvom BH 90210.

Zo zabehnutých seriálov sa diváci môžu tešiť na tretiu sériu seriálu 911, chýbať nebude tretia séria Doktorov,pokračovať budú tiež Hawaii 5–0 alebo Spravodlivosť v krvi.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch