Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Slovákov rozdelili dva seriály! Sledovali ste Sestričky alebo Za sklom?

Tohtoročná jeseň so sebou priniesla návrat viacero mimoriadne silných seriálov, ktoré sa počas pracovného týždňa stretli v priamej konfrontácií. Markíza s Jojkou si nič nedarovali.

14.12.2019 07:00
debata (9)

Ťažké boje o diváka sa konali napríklad aj počas utorkov, keď televízia Markíza v septembri predstavila druhú desaťdielnu sériu svojho hitu Sestričky. Jojka v októbri vyrukovala s dlhoočakávanou treťou a finálovou sériu kriminálky Za sklom. Diametrálne odlišné seriály, rozličné žánre, no aj tak patrili k najvýkonnejším seriálom tejto jesene.

Prečítajte si recenziu 2. série Sestričiek: Markizácke Sestričky nepredviedli absolútne nič nové. Našťastie!

Lekárska dráma na Markíze počas uplynulých dvoch mesiacov výraznej bodovala. Dokonca značne zvýšila svoj výkon oproti prvej sérii a do potvrdenej tretej vstúpi v roku 2020 s ďalším potenciálom rastu. Druhá polovica aktuálnej série postupne lámala vlastné rekordy a výsledky jednotlivých epizód sa zastabilizovali vysoko nad polmiliónovou hranicou. Celkovo Sestričky počas septembra a októbra nabrali 150-tisíc nových divákov.

Jojka ponúkla divákom až desaťdielnu tretiu sériu. V porovnaní s predchádzajúcimi dvoma sezónami pridala dve časti. Mrazivý príbeh inšpirovaný vraždou novinára a jeho snúbenice s pribúdajúcimi týždňami priam obaril umne spracovaným scenárom a príbehom. Diváci to tiež ocenili, hoci Za sklom bolo v čase vysielania dvojkou na trhu a od Sestričiek ho delilo množstvo divákov, výkon kriminálky postupne rástol a získal si veľkú pozornosť odbornej i laickej verejnosti.

Prečítajte si recenziu tretej série Za sklom: Za sklom odtrhnuté z reťaze! Hra na fikciu sa skončila, toto je realita

Otázka je jasná. Ktorý z dvoch seriálových Titánov ste túto jeseň uprednostnili?

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Za sklom #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky