Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Aký rekord prelomili markizácke Sestričky? Za sklom s top sledovanosťou

Minulotýždňový utorok znamenal pre hojnú divácku základňu Sestričiek smutný deň. Druhá séria vyvrcholila desiatou a poslednou epizódou. Jojkárska kriminálka Za sklom sa ešte viac priblížila k finále a sledovanosť taktiež šla nahor. Výkon bol dokonca najlepší za celú tretiu sériu.

11.11.2019 07:00
za sklom, maštalír, koleník, Foto:
Minulý utorok získala tretia séria Za sklom najlepšie čísla. Pokorí doterajší rekord utorkové finále?
debata

Lekárska dráma na Markíze sa vykryštalizovala ako najsledovanejší seriál tejto jesene. Hoci sa už dávnejšie vedelo, že televízia sa pustila do produkcie rovno dvoch sérií naraz, až teraz oficiálne potvrdila, že v roku 2020 sa diváci dočkajú tretej série. Otázne je, či pôjde počas jari alebo televízia ju ponúkne tradične na jeseň.

Prečítajte si recenziu 2. série Sestričiek: Markizácke Sestričky nepredviedli absolútne nič nové. Našťastie!

Finálová epizóda v strategickej skupine 12 – 54 dorovnala svoj rekord s predchádzajúceho týždňa. Získala rekordnú 11.3% sledovanosť, nahor však šiel trhový podiel. Ten prekročil magickú tridsiatku, konkrétne sa zastavila na hranici 30.7%. Ide o najlepší výkon seriálu vôbec. Celkovo sa so Sestričkami rozlúčilo 542-tisíc divákov. Sledovanosť druhej série systematicky rástla. Kým prvá séria pravidelne prinášala Markíze nadpriemery a celkové publikum nekleslo pod 400-tisicovú hranicu, druhá séria na tom bola podstatne lepšie.

Hoci aj začiatok druhej série sa pohyboval na úrovni prvej série, od druhej polovice sezóny čísla išli rapídnejšie nahor. Rástol rating, trhový podiel aj celkový počet divákov. Celkovo druhá séria, ku koncu, bola sledovanejšia o 150-tisíc divákov. Ratingovo sa posledné epizódy držali vysoko nad desiatkou a posledná epizóda po prvýkrát preskočila aj 30% trhový podiel. Seriál tak vstupuje do tretej série mimoriadne silný a s veľkým potenciálom pre ďalší rast.

Prečítajte si recenziu tretej série Za sklom: Za sklom odtrhnuté z reťaze! Hra na fikciu sa skončila, toto je realita

Darilo sa aj Jojke. Tretia séria kriminálky Za sklom obstála v ťažkej konkurencii a už druhý týždeň sa teší malému nárastu sledovanosti. Stále platí, že televízia vysiela dve epizódy za sebou. V utorok finálová séria vyvrcholí záverečnými epizódami. Výkon seriálu, v skupine 12 – 54, poskočil na 6.9% sledovanosť s trhovým podielom 18.8%. Celkovo si seriál pustilo 377-tisíc divákov. Druhá epizóda klesla približne na 5.9% sledovanosť, keďže ju stlačila silnejúca markizácka Farma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Za sklom #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky