Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markizácke Sestričky si poradili so Za sklom. Teraz chcú zostreliť Talent!

S blížiacim sa koncom druhej série Sestričiek ich sledovanosť rapídne rastie. Dobre rozbehnutý a gradujúci príbeh láka slovenských divákov. Naopak Jojka má smolu s finálovou sériou kriminálky Za sklom. Televízia sa musí zmieriť s tým, že tretia séria zostane v priemerných hodnotách.

29.10.2019 07:00
sestričky, seriál sestričky, dana košická,... Foto:
Podarí sa záveru druhej série prekonať aj konkurenčný Talent?
debata

Lekárska dráma na Markíze má za sebou absolútne rekord aktuálnej série. Posledné týždne sú Sestričky na vzostupe, avšak minulý utorok preskočili vlastný rekord z predchádzajúcich týždňov. V skupine 12+ si celkovo ôsmu epizódu pozrelo neuveriteľných 530-tisíc Slovákov. Oproti začiatku tejto série sa Sestričkám zdvihla sledovanosť o 120-tisíc divákov v celkovom publiku.

V strategickej skupine 12 – 54 si Sestričky pripísali najvyššie hodnoty za doteraz všetky odvysielané epizódy z oboch sezón. Osmičku uhrala až 10.9% sledovanosť s trhovým podielom 29.6 percenta.

Prečítajte si recenziu 2. série Sestričiek: Markizácke Sestričky nepredviedli absolútne nič nové. Našťastie!

Konkurenčná kriminálka na Jojke sa musí zmieriť s diametrálne odlišnými výsledkami. Hoci sa nejde o žiadny prepadák, Za sklom dosahuje skôr vlažné hodnoty. Štvrtú epizódu si minulý utorok celkovo pozrelo, v skupine 12+, 347-tisíc divákov.

Rozdiel medzi kriminálkou a lekárskou drámou je priepastný, takmer 200-tisícový. Dobrou správou pre Jojku môže byť fakt, že aj v obchodne relevantnej skupine 12 – 54 epizóda oproti tretej o čosi poskočila nad 6% sledovanosť s trhovým podielom 16.8%. Výkon štvrtej časti teda nezopakoval najslabší výkon ako tretia.

Druhá séria seriálu Sestričky Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Anikó Vargová v seriáli Sestričky.

Prečítajte si recenziu tretej série Za sklom: Za sklom odtrhnuté z reťaze! Hra na fikciu sa skončila, toto je realita

Výkon Sestričiek o to viac zaujímavejší, že pomaly, ale iste siaha na najsledovanejší program tohtoročnej jesene – jojkársky Česko Slovensko má talent, ktorý neochvejne kraľuje na piedestáli. Markizácky seriál sa mu v skupine 12 – 54 výrazne približuje, rovnako to platí aj o skupine 12+. Sledovanosť Talentu sa v skupine 12+ pohybuje medzi 530 – 590-tisícmi divákov, v cieľkovke 12 – 54 sa sledovanosť pohybuje okolo 11%. Sestričky sa teda dostali na spodnú hranicu výkonu Talentu.

Ak bude ich sledovanosť do konca druhej série ešte rásť, zostávajú dve epizódy, tak pokorí aj Talent, ktorý je pre Jojku esom v rukáve v tejto televíznej sezóne.

Za sklom 3 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír v tretej sérii Za sklom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Za sklom #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky