Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Problém zažehnaný! Môžte si vydýchnuť, Oteckovia sa spamätali

Boj o diváka sa neodohráva iba počas hlavného večerného vysielania. Horúco je aj v podvečer, kde dlhodobo pôsobia markizácki Oteckovia. Tí prekvapili, v negatívnom slova zmysle, počas septembra, keď sa vrátili po letnej pauze so novou, štvrtou sériou.

25.10.2019 07:00
Oteckovia, Foto:
Štvrtá séria Oteckov postupne silnie, podarí sa im cez zimu dohnať slabšie výkony zo začiatku jesene?
debata (1)

Mohlo by sa zdať, že megaúspešní Oteckovia začali strácať dych a postupne rekordná sledovanosť začína postupne klesať. Je však pravdou, že september pre nich nebol v znamení prelomových úspechov, predsalen diváci sa k obrazovkám vracajú postupne. S príchodom neskorej jesene sa ich výkon znova stabilizoval a zas a znova drvia konkurenciu. Zdá sa, že je opäť všetko v poriadku.

Nadpriemerné, až rekordné trhové podiely oscilujúce okolo štyridsiatich percent pre rodinný seriál úplnou samozrejmosťou počas ostatného obdobia. Príležitosti výkony vyskočili do rekordov aj nad štyridsiatku. Verejnoprávna RTVS so zábavnou reláciou, ale ani Jojka s kuchárskou šou nemajú ani najmenšiu šancu. Oteckovia sa stali neotrasiteľnou stálicou slovenských domácností.

Prišla tohtoročná jeseň a s ňou už štvrtá séria príbehov obľúbených rodín. Prvý jesenný mesiac prinášal, na pomery tohto seriálu, nižší sledovanosť. V komerčnej cieľovke 12 – 54 získavali „len“ 7-percentný rating a trhový podiel na úrovni okolo 33%. Samozrejme, pri porovnaní, s konkurenciou, stále išlo o veľké nadpriemery. Lenže Oteckovia boli zvyknutí na rádovo vyššiu sledovanosť.

Koncom septembra jedna z vysielaných epizód zaznamenala trhový podiel na úrovni len 29.9%, čo patrí medzi najslabšie výkony seriálu vôbec.

Lenže prišiel október a situácia sa obrátila. Výkon seriálu sa postupne vrátil do štandardných hodnôt. Postupne sa zo sedem percentnej sledovanosti stala osmička, ktorá sa aktuálne driape k deviatke. Pod tou však tesne zostáva. Trhový podiel takisto začal stúpať.

Počiatočné náznaky o tom, že by Oteckovia mali svoje zlaté časy za sebou sa rozplynuli. V polovici októbra seriál uhral svoj jesenný rekord, keď jedna z epizód získala 8.7% sledovanosť s trhovým podielom 38% v cieľovke 12 – 54. K obrazovkám si po osemnástej hodine sadlo 442-tisíc Slovákov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza