Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeseň je síce v plnom prúde, no tieto programy čaká prekvapujúci skorý koniec!

Televízna jeseň zúri na obrazovkách od začiatku septembra, stanice bojujú denne o každého diváka, keďže sa sezóna začala pomerne skoro v porovnaní so zahraničím. Aj to je dôvod, prečo mnohé seriály a relácie sa dočkajú pomerne skorého konca.

11.10.2019 07:00
debata (2)

Už dávno nie je zvykom, aby seriály, ale aj veľkolepé šou mali extrémne veľa epizód, televízie radšej zainvestujú menej epizód, ktoré zhltnú väčšiu časť peňazí, avšak výsledkom je honosnejší vizuál. Navyše štart novej televíznej sezóny hneď na začiatku septembra v kombinácii s obmedzeným počtom premiér bude mať za následok, že mnohé obľúbené relácie sa rozlúčia s divákmi už v novembri.

Markíza

Ako uvádza portál mediaboom.sk, prvé na odstrel sú markizácke Sestričky. Tie svoju druhú sériu štartovali v utorok 3. septembra, pričom bolo pripravených opäť desať častí. Vyvrcholenie najnovšej sezóny diváci preto uvidia už 5. novembra. Na ich miesto príde nová šou s názvom Utajený šéf, ktorá v zahraničí slávi veľký úspech. Na Slovensko prichádza po prvýkrát.

Už 10. novembra čaká bodka aj ťažiskovú jesennú šou Markízy – Tvoja tvár znie povedome. Aktuálna piata séria s novým moderátorom Martinom Nikodýmom avizovala desať častí. Od 17. novembra Tvár nahradia filmy a následne počas decembra vianočná vysielacia štruktúra. Vo februári 2020, s najväčšou pravdepodobnosťou, odštartuje ďalší ročník Superstar, ktorú Markíza avizovala s Novou.

Druhá séria Extrémnych premien sa s divákmi rozlúči 27. novembra, pripravených je bolo celkovo až dvanásť epizód. Uvoľnený stredajší slot si uchmatne Chart Show s Adelou a jej hosťami.

JOJ

O niečo dlhšie v programe vydržia jojkárske relácie. Jej ťažisková šou Česko Slovensko má talent sa bude vysielať o mesiac dlhšie ako konkurenčná Tvár. Finále ôsmej sezóny je naplánované na sobotu 7. decembra.

Kriminálka Za sklom, ktorej tretia a finálová séria, je dlhšia o dve epizód, celkovo je pripravených desať epizód, čaká bodka v utorok 3. decembra. V stredu je už etablované komediálne Delukse, to by malo televízii vydržať so 16 časťami do 11. decembra.

Ako prví by mali ísť z vysielania preč Hrobári, ktorý odštartovali v sobotu 5. októbra. Pripravených je osem častí, s koncom vysielania 23. novembra.

Jojka tak potiahne svoje programy až do začiatku decembra, pričom v druhej polovici mesiaca televízie plynulo prechádzajú na sviatočnú vysielaciu štruktúru. Nateraz nie je známe, čím Jojka vyplní jeden až dvojtýždňové prázdne okno, kým prídu Vianoce.

Ešte pred štartom jesennej časti štruktúry, stanica avizovala odvysielanie slovenskej adaptácie seriálu Jenny. V talóne má aj nový seriál Bola raz jedna škola. S premiérami však, zrejme, počká až po skončení najkrajších sviatkov. Návrat má istý aj relácia V siedmom nebi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza