Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

To tu ešte nebolo! Pochová Jojka vopred komediálnu minisériu Hrobári?

Televízia JOJ počas októbra vytiahne ďalšie seriálové tromfy. Problém však je jej preplnená vysielacia štruktúra. Nový seriál dostane neštandardné miesto, ktoré sa dlhodobo neobsadzovalo drahou pôvodnou tvorbou.

27.09.2019 07:00
hrobári, seriál hrobári, Foto:
Nový seriál bude mať na Jojke premiéru 5. októbra.
debata (1)

Hviezdne nabitá miniséria od scenáristu Petra Kolečka (Most!) sa, po prvýkrát, objaví vo vysielaní v sobotu, 5. októbra, vždy po najnovšej epizóde Česko Slovensko má talent. Sobotné nasadenie je v našich podmienkach veľmi nezvyklým krokom, vzhľadom na silu diváckeho publika a najmä nastavenie televízií, ktoré radšej pustia menej náročné filmy. Už nasadenie Talentu je pomerne nezvyklé, no nakoniec sa ukázalo, že to bol dobrý krok. Priamo sa nestretáva s konkurenčnou Tvárou na Markíze a neoslabujú sa tak navzájom.

Lenže Hrobári dostanú priestor až po Talente o 22:00, čo môže osemdielnej sérii podkopnúť nohy. Má síce mimoriadne silného predskokana, ktorý môže seriálu nalákať divákov. Otázne bude, či slovenský divák, nezvyknutý na sobotný seriál zotrvá pri obrazovkách aj neskôr večer. Jojka evidentne chce ponúknuť, čo najviac nových programov, preto Hrobári idú aj do neprebádaných vôd. Naráža sa na problém preplnenej vysielacej štruktúry, ktorá nedovoľuje nasadenie počas pracovného týždňa, kde sú už etablované rôzne formáty. Na druhú stranu, tento risk môže Jojke aj naplno vyjsť.

Nový komediálny seriál predstaví nevšednú rodinu Pipasíkovcov, ktorá má zaujímavé životné povolanie – sú hrobári. Striehnu na každého nebožtíka, aby mali z čoho žiť. Pipasíkovci dokážu pozostalým splniť takmer každé želanie a sú výnimočne schopní a podnikaví. Až na isté nepredvídateľné komplikácie. V hlavných úlohách sa predstavia herecké esá ako napríklad Jana Oľhová, Ľubomír Paulovič, Jiří Langmajer, Zuzana Mauréry, Csongor Kassai, Michal Režný, Ľudmila Molinová či Robo Jakab.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Hrobári