Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízne leto sa láme: Rex zostáva, Svokra končí, Ministri sa vracajú

Leto sa pomaly, ale iste sa dostáva do svojej druhej a záverečnej polovice a s augustom prichádzajú aj menšie zmeny v ponuke televízií. Uhorková sezóna sa chýli k svojmu záveru, čoskoro sa na obrazovky dovalí jesenná ponuka programov.

29.07.2019 07:00
ministri, seriál ministri, lukáš latinák, tomáš... Foto:
Zľava: Lukáš Latinák, Tomáš Maštalír a Marián Miezga v seriáli Ministri.
debata (2)

Obe komerčné televízie vstupujú do druhého prázdninového mesiaca s mierne upravenými vysielacími schémami. Niektoré programy prekvapujúco končia, iné zostávajú a prekvapujúco sa vráti jeden seriál.

Markíza počas leta zvolila počas pracovných týždňov mix pôvodnej tvorby a filmov. Do tradične komediálneho pondelkového slotu nasadila reprízy toho najhoršieho, čo sa za posledné roky ponúkla. Nie je preto prekvapením, že úderka v zložení Rex, Detektív Duša a Divoký Zapadákov u divákov pohoreli.

Hneď prvý test vo vysielaní však Markíze nevyšiel. Počas prvého júlového týždňa Rex dosiahol len 12% podiel na trhu, ostatné dva seriály boli na tom ešte horšie a ledva sa „vyšplhali“ len k hranici desiatich percent. V podobných hodnotách sa seriály pohybovali počas celého júla. Prekvapujúce je, že televízia nesiahla po programovej zmene a ponuka v tomto zložení bude pokračovať aj v auguste.

Končí sa však vysielanie Svokry s Gizkou Oňovou. Markíza dovysielala päť zvyšných premiérových epizód a tento formát na obrazovkách definitívne končí. Hlavná protagonistka televíznej svokry odmietla pokračovať v nakrúcaní. Táto šou dosahovala nadpriemernú sledovanosť. V auguste ju nahradí reality šou Zámena manželiek.

Zmenou prejde aj program Jojky. Od 5. augusta sa po pauze vracia cooking šou Moja mama varí lepšie ako tvoja. Formát, ktorý nevedel konkurovať podvečerným Oteckom, prináša po novom zmeny a má byť atraktívnejší pre diváka.

Od prvého augusta do vysielania vtrhnú Ministri. Opäť. Komediálny seriál s prvkami politickej satiry sa vysielal počas minuloročnej jesene a zožal výraznú kritiku zo strany divákov, ale aj Rady pre vysielanie a retransmisiu, keď Jojka dostala pokutu za epizódu, v ktorej sa uťahovalo z katolíckej cirkvi. Vznikol nebezpečný precedens, keď bol sankcionovaný seriál pre svoj obsah.

Ministrov čaká v auguste repríza 12-dielnej prvej série. Dostanú priestor v hlavnom vysielacom čase o 20:35. Paradoxne, reprízy dostanú atraktívnejší priestor ako počas premiér. Návrat seriálu nie je náhodný, v septembri by mala na reprízy nadviazať premiéra druhej série.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #Rex #Detektív Dušo #televízia Markíza #seriál Ministri