Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto musíte vidieť! Najdrahší slovenský seriál sa predstavuje v prvej upútavke

Televízia JOJ intenzívne pokračuje v produkcii seriálu Slovania, ktorý s rozpočtom štyroch miliónov eur získal titul najdrahšieho slovenského seriálu v histórii.

23.07.2019 07:00
seriál slovania, slovania, tomáš maštalír,... Foto:
Jednu z výrazných úloh si zahrá aj Tomáš Maštalír.
debata (12)

Prvá klapka padla v máji a kamery sa zastavia až koncom októbra. Dvanásťdielny seriál vzniká v ukrajinskej koprodukcii prinesie pohľad na život Slovanov, obyvateľov Karpatskej kotliny v 7. storočí nášho letopočtu, ktorý bol plný dramatických zvratov a udalostí.

Réžie sa ujal Peter Bebjak, ktorý opäť spojil s producentkou Wandou Adamík Hrycovou, ich prvým spoločným dielom je oceňovaný film Čiara. Za kameru sa postaví Martin Žiaran. Scenáristicky vytvorili príbeh Slovanov manželia Jozef a Veronika Kolejakovci a Jan Luterán.

Jojka do výpravného seriálu s prvkami fantasy angažovala viacero známych slovenských hercov a herečiek, nebudú však chýbať ani ukrajinskí kolegovia. V rôznych úlohách sa predstaví Dušan Cinkota, Zuzana Fialová, Juraj Loj, Richard Autner, Michal Režný či Andrej Hryc. Lákadlom má byť aj účasť českého herca Marka Vašuta.

Pointa príbehu je zahalená rúškom tajomstva, niečo málo naznačila exkluzívna ochutnávka, ktorú zverejnil riaditeľ Jojky Marcel Grega.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Slovania