Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka nakrúti unikátny a provokatívny seriál. Na Slovensku nemá obdobu

Dvojka na televíznom trhu pokračuje v realizovaní nového spôsobu nakrúcania seriálov. Okrem štedrejšieho rozpočtu prichádza aj pestrejšia žánrová skladba. Najnovšie televízia JOJ ohlásila vznik osemdielnej minisérie s pracovným názvom Osem hodín. Do tohto projektu vstúpila aj Česká televízia, ide o prvú spoluprácu týchto dvoch televíznych hráčov.

26.06.2019 07:00
debata (36)

Nadchádzajúce mesiace môžu byť pre televíziu JOJ zlomové. Pustila sa to realizácií finančne náročných projektov. Okrem tretej série kriminálky Za sklom, ktorej vysielanie sa očakáva počas tejto jesene, už dva mesiace sa na Ukrajine nakrúca najdrahší seriál v dejinách Slovenska – Slovania. Historický seriál s prvkami fantasy spojil režiséra Petra Bebjaka a producentku Wandu Adamik Hrycovú. Dvanásťdielny seriál prenesie divákom do dávnej histórie, do 7. storočia, keď naše územie prežívali búrlivé obdobie. Rozpočet Slovanov prekročil hranicu 4 miliónov eur. Doteraz do žiadneho seriálu neboli vložené takéto značné finančné prostriedky.

Televízia však nezaspáva na vavrínoch a púšťa sa to ďalšieho formátu, ktorý sa v našich končinách ešte nerealizoval a má najbližšie k pomenovania high quality TV, teda seriály vyrábané filmovým spôsobom. Je tu aktuálny trend, ktoré razia väčšinou najväčší online hráči ako Netflix alebo HBO.

Tento rok Trhlina ukázala, že slovenský trh a diváci vedia prijať nový formát vysielania seriálov, ktoré najprv vo filmovej podobe lákajú do kina a následne v rozšírenej podobe sa dostanú na televízne obrazovky.

Nahliadne do najvyššej politiky nielen na Slovensku

Nový seriál Osem hodín má ambíciu posunúť kvalitatívnu latku ešte vyššie. O vzniku seriálu informoval riaditeľ TV JOJ Marcel Grega na svojom facebooku. Dej prinesie unikátny hybrid rukojemníckej drámy, lekárskeho procedurálu a politického trileru s prepojením na špičky diplomacie, vysoký biznis a pohľad dovnútra politiky nielen na Slovensku. Seriál bude mať presah do okolitých štátov V4, reálií a vzťahov medzi krajinami. Prvýkrát pritom oficiálne do koprodukcie seriálu TV JOJ vstupuje Česká televízia, s ktorou, ako uznávaným tvorcom kvalitných projektov, prehlbujeme spoluprácu.

Na projekte dlhodobo pracujú režisér Michal Kollár a tvorca Juraj Raýman, kameru bude mať na starosti Matej Šomrák.

Osemdielna miniséria bude inšpirovaná aj niekoľkými skutočnými udalosťami, nahliadne tiež do procesov silových zložiek či vrcholovej politiky, odohrávať sa však bude v rovine fikcie. Nejde pritom o prvú obdobnú produkčne náročnú sériu. Z reálií ťaží aj kriminálka Za sklom, ktorá získala úspech aj uznanie a na jeseň sa dočká tretej série.

Anotácia seriálu Osem hodín

Pri havárii vojenského lietadla zahynie jeho pilot – syn hlavného hrdinu, bývalého vojenského pyrotechnika. Manipulatívne vyšetrovanie dáva haváriu za vinu pilotovi, no k tragédii dochádza v čase blížiaceho sa summitu V4, na ktorom má byť podpísaný veľký kontrakt na vojenskú techniku. Hlavný hrdina je pripravený zistiť pravdu o smrti svojho syna a vydáva sa rovno za ministrom obrany. Ten však pri jeho nátlaku utrpí ťažký infarkt, a tak sa začne boj za záchranu jeho života. Do rúk lekárov ho však nemôže odovzdať len tak, a tak v nemocnici zajme rukojemníkov, aby v putách polície neskončil skôr, než sa dozvie pravdu.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Osem hodín